El Monestir adapta el programa de Setmana Santa amb més misses i celebracions especials

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha dissenyat un pla per poder "viure intensament" el temps més important del calendari cristià

Nou Via Crucis contemplatiu
Nou Via Crucis contemplatiu | Cedida
NacióSantCugat
26 de març del 2021
Actualitzat a les 12:53h
El Monestir adapta el programa de Setmana Santa per poder oferir als feligresos un pla complet per poder "viure intensament el temps més important del calendari cristià" adaptant les tradicionals celebracions a la situació actual de pandèmia. 

Per aquest motiu, la Parròquia de Sant Pere d'Octavià ofereix una oferta més àmplia de misses per poder acollir a tothom. Així doncs, a més de les vuit misses programades actualment, es doblaran algunes de les celebracions centrals: Dijous Sant (1 d'abril) se celebraran dues misses extra per al Sopar del Senyor, una a les 18.30 h i una a les 20 h; per Divendres Sant (2 d'abril) també s'oferiran dues misses extra, una a les 12 h i l'altra a les 17 h. La de dijous a les 20 h i la de divendres a les 17 h es retransmetran per Youtube i TV Sant Cugat. 

Per altra banda, les celebracions que tradicionalment començaven més tard de les 22 h del vespre s'han modificat per poder-les mantenir. Enguany, la vetlla de pregària de divendres Sant passarà de les 23 h a les 21 h; i la Vetlla Pasqual de les 22 h a les 20.30 h. 

Benedicció de Rams

Tanmateix, la popular benedicció de Diumenge de Rams (28 de març) a la plaça d'Octavià passarà a fer-se a l'interior de l'església. Dissabte vespertí a les 19 h i a les 20.30 h; i diumenge a les 9 h, 11 h, 12 h, 13.15 h, 19 h i 20.30 h. Els feligresos podran entrar al Monestir amb les palmes i els rams i, abans de cada missa, es farà la benedicció.

La Parròquia també ha incorporat com a novetat dues benediccions més sense missa per a aquelles persones que vulguin viure la festa en família però no quedar-se a la litúrgia. Aquestes tindran lloc dissabte 27 per la tarda a les 18 h i 18.30 h, acompanyades de cants de lloança i lectura de l'Evangeli. 

Nou Via Crucis contemplatiu

Aquest any s'ha desenvolupat un nou concepte de Via Crucis contemplatiu a l'interior del temple amb suport audiovisual que se celebren cada divendres de Quaresma a les 9 h del matí. La Creu de Jesús, a mans dels portants del Monestir, recorre el presbiteri i l'altar mentre es projecten imatges de la seva Passió que acompanyen les meditacions i els cants. Per altra banda, la celebració comunitària del Perdó serà aquest divendres 26 de març a les 20.30 h.