Prop de mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de divendres a dissabte

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, apunta que hi haurà controls preventius a les carreteres per vetllar pel compliment de les restriccions

Trànsit Barcelona
Trànsit Barcelona | Carlos Baglietto
Redacció
26 de març del 2021
Trànsit preveu la sortida d'entre 440.000 i 500.000 vehicles entre les 15 h d'aquest divendres i les 15 h de dissabte de l'àrea metropolitana de Barcelona; el que suposarà la primera operació especial de mobilitat elevada des de l'inici de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que es disposaran controls preventius a les carreteres. 

Sàmper reconeix que "és complicat predir el comportament de la mobilitat a la Setmana Santa i explica que s'han tingut en compte "diferents condicionants" per fer l'estimació. El context de confinament perimetral, la limitació de la bombolla de convivència, el confinament nocturn i el teletreball són elements que podrien fer avançar o endarrerir alguns desplaçaments, de la mateixa manera que les vacances escolars. També podrien provocar un esponjament de les sortides i retorns.

Els horaris més conflictius previstos seran divendres 26 de 14 hores a 21 hores i dissabte 27 de les 11 hores a les 14 hores. El divendres a la tarda les vies amb més retencions seran la C58 a Montcada i Reixac i Sant Quirze del Vallès, la B30 a Barberà del Vallès, l'AP7 a Cerdanyola, Barberà del Vallès i El Papiol i la C17 a Parets del Vallès. Dissabte 27 al matí les vies més lentes seran la C35 a Sant Celoni, la C32 a Sant Boi de Llobregat, l'N340 a Vallirana, Vilafranca del Penedès i l'Arboç i la C31 a Sitges. 

Tanmateix, el conseller ha volgut enviar un missatge d'alerta i recorda que no estan permeses les reunions a domicilis de fora de la bombolla de convivència i que les trobades es limiten a un màxim de sis persones en espais públics a l'aire lliure i també en espais tancats.