Neix una plataforma per salvar el Bar Catalunya i la resta de patrimoni històric de Sant Cugat

Els impulsors han engegat una campanya de recollida de firmes perquè l'Ajuntament habiliti tots els mecanismes necessaris per protegir-lo

L'interior del local ja és buit per requeriment judicial
L'interior del local ja és buit per requeriment judicial | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
25 de març del 2021
Fa gairebé un mes, els santcugatencs es despertaven amb la notícia que el mític Bar Catalunya de la plaça de Lluís Millet abaixava la persiana després d'un conflicte d'interessos entre propietaris i llogaters. El futur és incert i s'ha obert una batalla judicial per la suspensió de les llicències per part de l'administració local, però la voluntat dels tenidors és crear un nou bloc de pisos en aquest espai. 

Una possibilitat que xoca frontalment amb la visió de l'Ajuntament que busca fórmules per aconseguir protegir el local i els seus trets característics per la seva condició de bar més antic de la ciutat i la visió de la ciutadania que no entén com el famós "Cata" acabi tancant sense poder-hi fer res per evitar-ho.

Davant d'aquest escenari, en el qual "la pressió urbanística dels darrers anys està tenint un efecte devastador sobre el patrimoni del municipi amb creixements ràpids i accelerats", aquesta mateixa setmana ha nascut la plataforma "Salvem el Patrimoni Històric de Sant Cugat del Vallès" amb l'objectiu d'evitar que desaparegui. Així doncs, la campanya, que ja compta amb més d'un centenar de signatures, reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat que s'habilitin tots els mecanismes necessaris per dotar de l'adequada protecció el patrimoni arquitectònic de la ciutat. 

En aquest sentit, assenyalen que cal una actualització del catàleg de protecció del patrimoni tenint en compte: la conservació del patrimoni immoble i moble; la incentivació econòmica i suport als propietaris per la seva preservació i conservació; i tenir en compte el sentiment d'una part important de la població cap a espais singulars que generen sentiment de vincle i pertinença (com ara el Bar Catalunya).