ocupació

Quatre municipis vallesans s'uneixen per promoure l'ocupació de qualitat de la població major de 55 anys

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha destacat que el projecte millorarà l'ocupació i la qualitat en un sector "molt feminitzat" i que donarà un impuls a la recuperació a la comarca

per NacióSantCugat, 23 de març de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Ajuntaments de Sabadell, Badia, Castellar i Cerdanyola del Vallès s'han unit per desenvolupar el projecte Activa Vallès +55, per promoure l'ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses que treballen en els àmbits de serveis o productes adreçats a les persones més grans de 55 anys.

El projecte és finançat per la Diputació de Barcelona, amb 600.000 euros, en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia. Aquest programa promou el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia, i també vol fomentar la cooperació territorial i la creació de nous productes i serveis tecnològics. 


L'àmbit que s'ha triat per dur a terme el projecte respon al potencial de creixement i per donar resposta a un índex d'envelliment de la població que va en ascens, a més de la presència d'un important volum d'empreses i agents - universitats o centres de recerca - dedicats a oferir productes estratègics entorn aquest sector. 

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, ha destacat que el projecte Activa Vallès +55 té "diversos valors": potenciar l'ocupació que genera aquest sector, però alhora millorar-ne la qualitat, que normalment "és un sector molt feminitzat i, sovint, lligat al treball precari". A més, ha afegit que la iniciativa, davant la situació generada per la pandèmia, "posarà en marxa tot un engranatge per afavorir l'activitat econòmica a la comarca, la competitivitat, la feina de qualitat", cosa que aportarà riquesa i millora dels serveis a la ciutadania, i, en definitiva, "ens farà més fàcil la recuperació". 


El període d'execució del projecte serà de dos anys, amb diverses accions de promoció de l'ocupació i reactivació econòmica, l'impuls de la tecnologia, l'acompanyament de la transició digital de les persones, empreses i institucions. Primer es faran anàlisis dels serveis i productes per identificar els reptes estratègics, a partir de les quals es desenvoluparan estratègies conjuntes entre els consistoris i es preveuen accions per disminuir la bretxa tecnològica i incrementar les oportunitats d'accedir a feines més qualificades i millor remunerades. 

Finalment, el programa impulsarà la competitivitat de les empreses minimitzant l’impacte de la crisi i acompanyant-les en el procés de digitalització i redefinició dels seus models de negoci.


El projecte Activa Vallès +55 també preveu la creació d'un laboratori d’idees i trobades entre persones consumidores i desenvolupadores de tecnologia que derivi en el prototipatge i testatge de serveis i solucions tecnològiques per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys.

 

Participació