Les investigades pel desallotjament de Sant Magí es neguen a declarar: «Busquen intimidar-nos»

Des del Sindicat de Llogateres anuncien que "no anirem a les comissaries d'un cos policial que ens agredeix amb total impunitat"

Activistes pel dret a l'habitatge sent identificats aquest passat dissabte
Activistes pel dret a l'habitatge sent identificats aquest passat dissabte | Sergi Baixas
18 de març del 2021
Actualitzat a les 12:26h

El desallotjament de la setmana passada al Passeig de Sant Magí sembla que tindrà conseqüències. Dissabte 13 de març, prop d'un centenar de persones van intentar evitar un llançament per part dels Mossos d'Esquadra per efectuar un "desnonament il·legal" de dos pisos que havien estat recentment okupats.

Durant l'actuació policial dirigida per l'ARRO, diversos activistes a favor del dret de l'habitatge van denunciar que havien patit múltiples contusions, alguns requerint inclús d'assistència mèdica. Finalment, tots van ser apartats i l'operatiu es va saldar amb 31 persones identificades. 

Des del Sindicat de Llogateres informen que algunes d'aquestes persones estan sent investigades per un presumpte delicte de desobediència greu i que, durant les últimes hores, han estat rebent visites reiterades dels Mossos a casa seva per citar-los a declarar a comissaria. El col·lectiu avisa que la finalitat és "clara i evident": "busquen intimidar-nos, però també pretenen traslladar la por i la intimidació a les nostres famílies i entorn més pròxim". 

L'associació emplaça als agents que deixin de fer-ho i continuïn la seva investigació sense la seva col·laboració. "No vindrem a declarar, no donarem cap tipus d'explicació a aquells que dissabte, com tantes altres vegades, reien mentre ens retorçaven, ens empentaven i ens colpejaven", apunten en un comunicat. "No anirem a les comissaries d'un cos policial que ens agredeix amb total impunitat",  alerten.

El Sindicat de Llogateres remarca que continuaran "dempeus" per exigir que "totes tinguem els drets més bàsics coberts, com ho és el dret a l'habitatge". I finalitzen el comunicat remarcant que "tenim clar que no ens investiguen a algunes per un delicte concret, sinó que volen investigar un moviment popular a Sant Cugat que cada cop és més fort i compromès".