Arriba la segona part de la història d'Ousman Umar: el jove que va creuar Àfrica a peu per un futur millor

El valldoreixenc d'origen ghanès presenta aquest dijous el seu últim llibre "Des del País dels Blancs"

Ousman Umar
Ousman Umar | Roger Navarro
NacióSantCugat
17 de març del 2021
Actualitzat el 18 de març a les 10:58h
Més de 22.000 quilòmetres a peu amb tretze anys en cerca d'un futur millor. El valldoreixenc d'origen ghanès, Ousman Umar, presenta aquest dijous 18 de març la segona part de la seva epopeia al llibre "Des del País dels Blancs" a la Casa del Libro de la Rambla de Catalunya de Barcelona. Després de "Viatge al País dels Blancs" on Umar relatava la seva experiència personal fins a arribar a Europa, en la seva darrera publicació se centra en la "supervivència" una vegada arribat al destí.
  El fundador de l'ONG Nasco Feeding Minds explica que després de cinc anys creuant el desert i el mar en pastera, "no m'imaginava que a Barcelona començaria lo pitjor i, posteriorment, lo millor". Umar descriu com va ser viure en una jungla de ciment, dormir al carrer, les penúries de la fam, el fred, la por i el racisme, que va patir d'adolescent. En una entrevista d'aquest mateix mes de febrer a NacióSantCugat, ho explica amb detall.  

No va ser fins a l'acollida per part d'una família de Valldoreix que tot va canviar. Va ser aleshores quan va començar a aprendre a llegir i escriure, estudiar i treballar; fins i tot, aconseguint anar a la universitat. Una novel·la biogràfica d'autoexploració que segueix l'estela d'aquell somni europeu que molts joves africans s'embarquen per atrapar, però dels quals la immensa majoria es queden pel camí...