El Dia Mundial del Teatre se celebrarà a Sant Cugat amb espectacles al carrer

El dissabte 27 de març la plaça de Barcelona acollirà sis píndoles teatrals de companyies locals

Presentació del Dia Mundial del Teatre de Sant Cugat.
Presentació del Dia Mundial del Teatre de Sant Cugat. | Anna Mira
16 de març del 2021
Ara fa tot just un any, la commemoració del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, va ser una de les primeres activitats que es van haver de suspendre a Sant Cugat per l'arribada de la pandèmia. Un any després, el teatre tornarà a sortir al carrer amb més il·lusió que mai amb un espectacle Píndoles teatrals de la mà de sis companyies amateurs de Sant Cugat. 

Aquest és l'esperit que han mostrat tant del coordinador de l'escpectacle, Josep Sala, com del coordinador de la Taula d'Arts Escèniques de Sant Cugat, Ferran de Juan, a la presentació de la proposta a l'escenari de la plaça de Barcelona, el mateix que el dissabte 27 a les 18 h acollirà les petites obres. 

​Es recupera la programació prevista per al 2020, amb algunes modificacions pel que fa al nombre de persones que pujaran a l'escenari per adequar-se a la normativa que marca el Procicat. En aquest sentit, l'espai de la plaça estarà perimetrat i per assistir-hi cal reservar la invitació, gratuïta, a través de la pàgina web de l'Ajuntament. 

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha compartit el sentiment de tornar a veure cultura al carrer amb l'inici de la primavera i ha agraït als col·lectius que fan propostes culturals a la ciutat. "La cultura ens ajuda a superar situació complicades". 

Programació: 

Tot i que no hi ha un fil conductor entre les diferents píndoles teatrals, tal com és habitual en aquesta mena d'espectacles, els seus organitzadors han explicat que bona part de les píndoles tenen un "to desenfadat". 

- Noè al port d’Hamburg, Aire Teatral 
- El tresor de la lluna, Teatre a l'Ombra
- Res és el que sembla, Magma 2011
- Un home pacífic, Grup de Teatre Espiral 
- Els progres, Fila Zero 
- La diva, D'xoc Teatre 

La Taula és un òrgan aglutinador d’entitats del municipi, dinamitzador de la cultura local i forma part del Consell de cultura. Hi participen: Amics de Pedra i Sang, Marxosos del Vallès, Amants del Teatre, Teatre Musical Aula de So, Teatre a l'ombra, Can Ninot, Fila Zero, Magma 2011, Ateneu Santcugatenc, Ass Karabassà, dXOC Teatre, Mira-sol Teatre, Teatre Espiral, Les Xandrines i Aire Teatral.