Entra en funcionament el mòdul covid al CAP de Sant Cugat

Principalment s’hi farà atenció als contactes de persones Covid

Mòdul covid del CAP e Sant Cugat.
Mòdul covid del CAP e Sant Cugat. | Cedida
NacióDigital
18 de març del 2021
Actualitzat el 19 de març a les 8:26h
Aquest dijous 18 de març ha entrat en funcionament el nou mòdul covid al CAP de Sant Cugat, una instal·lació que té per objectiu donar suport a l'atenció primària i traslladar-hi tota l'activitat del coronavirus. Compta amb 45m2 coberts i disposa també d’una pèrgola exterior que podrà servir per a zona d’espera. A l’interior hi ha tres zones diferenciades i bàsicament s’hi farà atenció als contactes de persones Covid. L'horari de funcionament és de 9 h a 19.30 h. 

De fet, des de la setmana passada Salut ha començat a instal·lar els mòduls de suport als centres d'atenció primària (CAP) arreu de Catalunya. Entre les tasques que acolliran aquests mòduls hi ha la realització de proves PCR i tests ràpids, la identificació de contactes, exploracions i vacunacions.

Es tracta d'espais situats al costat dels CAP que acolliran l'activitat relacionada amb el coronavirus per poder diferenciar així espais covid i no covid i oferir major seguretat a treballadors i ciutadans. En els mòduls també s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de covid-19.

La previsió inicial són 120 els mòduls i es pretén que estiguin operatius abans de l'estiu, la primera meitat en el primer trimestre. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha afirmat que els espais han de permetre reordenar els CAP "per guanyar en la mesura del possible atenció presencial".