La ZBE i el front comú contra la ubicació de La Mirada centren el debat de l'Audiència Pública

La partida pressupostària estatal per les pantalles acústiques per l'AP-7 i la cobertura telefònica en certs punts de la ciutat, també s'han fet un lloc

L'alcaldessa, Mireia Ingla, durant el ple municipal de març.
L'alcaldessa, Mireia Ingla, durant el ple municipal de març. | Cedida
NacióSantCugat
16 de març del 2021
Actualitzat el 27 d'abril a les 11:34h
El projecte de la Zona de Baixes Emissions i la construcció de l'escola de La Mirada al bosc de Volpelleres van centrar ahir el torn de preguntes de la ciutadania durant l'Audiència Pública del ple ordinari del mes de març.

Després de néixer recentment davant l'anunci de l'aprovació de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat, la plataforma "Repensem la ZBE" ha obert l'audiència qüestionant la seva implementació. El col·lectiu ha manifestat la seva disconformitat amb el projecte que entrarà en funcionament el proper 1 de maig. Tot i que han assegurat no estar en contra de la mesura, consideren que la implementació s'ha fet de manera molt precipitada, sense una infraestructura adequeda i i sense tenir en compte la gent que viu als barris més allunyats, que no podrà accedir al centre de la ciutat.

El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha volgut posar èmfasi en la voluntat de millorar les coses que sempre requereixen de cert temps. El socialista ha explicat les alternatives d'aparcament, de carrils bici i de vies viananitzades i ha recordat que s'obrirà un servei pel qual podran rebre una targeta que permetrà als ciutadans desballestar el seu cotxe contaminant a canvi de tres anys de transport públic gratuït dins de l'àrea metropolitana.

La Mirada i polítiques mediambientals

Per altra banda, dos veïns de Sant Cugat han interpel·lat a l'equip de govern per qüestions mediambientals. Un d'ells ha demanat al tripartit que reconsideri la "deriva presa" pel que fa a les polítiques per la lluita contra el canvi climàtic perquè consideren que no són suficients i demanen un "canvi de paradigma radical" i que es converteixi en una prioritat del consistori. 

El segon s'ha alçat com a representant d'una vintena d'entitats d'arreu del país que s'han adherit a un manifest on avisen que "faran tot el que calgui" per evitar la construcció de la futura escola La Mirada al bosc de Volpelleres. 

Cobertura telefònica inexistent

Can Cortés, la zona de l'Arxiu o el Parc Central, són alguns dels àmbits de Sant Cugat on la cobertura telefònica és dolenta o, directament, nul·la. Davant d'aquestes queixes, la tinència d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha assegurat que estan al darrere de les operadores perquè millorin el servei i posin solució a aquests punts cecs. Tanmateix, la cupaire ha avisat que aquest serà un dels requisits que posaran al contracte de l'any vinent pel concurs de telefonia de l'Ajuntament. Fins ara s'havia presentat l'opció a les operadores de cedir l'ús d'un terreny municipal per instal·lar una antena, però la proposta no ha acabat de fer-los el pes. 

Pantalles acústiques per l'AP-7

La tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, admet que no tenen una resposta clara en referència al projecte de les pantalles acústiques per reduir el soroll dels cotxes que circulen per l'autopista AP-7 a l'altura de Valldoreix i Mas Gener. La partida estatal, malgrat haver estat promesa, de moment continuarà en incògnita.