ple municipal

Sant Cugat ampliarà la cobertura de la xarxa wifi gratuïta

El ple municipal aprova una moció per dotar de xarxa wifi gratuïta als edificis públics de la Generalitat

per NacióSantCugat , Sant Cugat, 16 de març de 2021 a les 10:28 |
Punt wifi gratuït de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
​L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat una moció institucional per seguir treballant en l'increment de l'actual cobertura de la xarxa wifi gratuïta. La decisió es va prendre en el ple municipal d'aquest  15 de març amb l'objectiu de "poder arribar a parcs i espais públics dels barris perifèrics de Sant Cugat". La proposta de Cs ha rebut el suport de totes les forces amb representació al consistori (ERC, Junts, PSC i la CUP). 

La idea és aprofitar noves subvencions que puguin sorgir similars al projecte europeu WIFI4EU, que recentment s'ha posat en marxa a Sant Cugat per oferir wifi gratuït. Aquesta es tracta d’una iniciativa que permet a la ciutadania connectar-se a la xarxa wifi d’alta velocitat (30Mbps) WIFI4EU, des de qualsevol punt d’Europa. 


Aquest projecte ha permès ja la instal·lació d'antenes en nou espais de la ciutat, gràcies a la subvenció de 15.000 euros que ha rebut de la Unió Europea. En concret aquests punts es troben a la plaça Octavià, a la plaça de l’Om, a la plaça Augusta, a la plaça 1 Octubre, a la plaça de la Vila, a la plaça Barcelona, a la plaça Lluís Millet a Mira-sol i a Can Vernet. 

La moció aprovada ahir, també insta a la Generalitat de dotar de xarxa wifi gratuïta als edificis públics de la seva titularitat. Així mateix, l'actual dificultat per fer ampliacions i rehabilitacions a les parcel·les que tenen en volum disconforme ha motivat l'aprovació per unanimitat d'una moció per "introduir les modificacions puntuals necessàries en la legislació vigent" i aconseguir així, "la concessió de llicències d'ampliació en aquest tipus d'edificacions". 

 

Participació