L'assemblea de socis de la Unió aprova la propietat compartida amb l'Ajuntament

La voluntat és desencallar la situació d'estancament i entrar, el més aviat possible, al nou edifici

Redacció
15 de març del 2021
Els socis de la Unió han parlat. En una assemblea general al Celler Cooperatiu de Sant Cugat aquest cap de setmana, s'ha decidit, per àmplia majoria, acceptar la proposta de l'Ajuntament de dividir la propietat i dissoldre el consorci. Aquesta opció significa que es dividirà la propietat de la finca amb un 26% per la Unió i un 74% en mans de l'Ajuntament. 

En l'assemblea aquesta opció ha rebut 72 vots positius, quatre de negatius, tres abstencions i tres vots en blanc. Això sí, la voluntat unànime dels socis d'aquesta entitat cultural santcugatenca i de totes les seves seccions és tornar, el més aviat possible, al nou edifici. 

Després de mesos d'intercanvi d'opinions i propostes entre Ajuntament i Junta de la Unió, sembla que la situació "crítica" es comença a desencallar per dibuixar un futur millor per l'entitat centenària. 

La Unió Santcugatenca va néixer l'1 de gener del 1900 quan Sant Cugat era un petit poble agrícola. Després de molt temps creant teixit cultural a la ciutat, l'any 2013 l'entitat va viure un dels moments més crítics de la seva història recent. L'any 2015 es va crear un consorci entre ajuntament i entitat per tal de gestionar el futur de l'entitat. Uns acords aprovats per unanimitat pel ple municipal.