Un monument recordarà les víctimes de la Covid-19 a Sant Cugat

Se situarà en un espai "tranquil i recollit" del Parc Central

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla | Lali Puig/ Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
15 de març del 2021
Actualitzat a les 12:17h
L’Ajuntament de Sant Cugat instal·larà un monument artístic d'homenatge a les víctimes de la Covid-19. La figura es col·locarà al Parc Central, a l'altura del carrer Manel Farrés 45, com a espai de dol per als santcugatencs arran de les conseqüències de la pandèmia. Un espai "tranquil i recollit" a la memòria dels difunts per la pandèmia en un "entorn íntim". 

Aquest dissabte, l'equip de govern, va reunir-se al Parc Central per explicar les bases del concurs. L'alcaldessa Mireia Ingla, acompanyada de la tinència d'alcaldia de Cultura i Memòria Històrica, Esther Madrona, i del regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, han presentat el projecte gairebé un any després que arribés la Covid a la ciutat. 

Simarro ha apuntat que "com a govern, vam creure oportú tenir un espai que totes les persones de la ciutat es puguin fer seu i puguin passar aquest dol, no només per les víctimes, sinó per tot l'impacte que la Covid ha suposat en les nostres vides. Totes les persones per igual hem patit les conseqüències d'aquesta pandèmia".

Per la seva banda, Madrona ha celebrat la posada en marxa d'aquest procés participatiu on tota la ciutadania està convidada a participar i en la qual s'hi vol destinar una partida de 20.000 euros. Les bases del concurs es faran públiques durant les properes setmanes. 

Durant l'acte, també van participar Joan Cortadellas (Consell Gent Gran), Helena Serravinyals (Consell Joves) i Laia Herrero (Consell Infants); per explicar les experiències personals respecte a l'impacte de la pandèmia en les seves vides des de la perspectiva de tres generacions diferents. 

Les bases del concurs apostaran per artistes locals i preferentment dones; pel caràcter inèdit de la proposta; que representi el conjunt de la ciutadania en un "sentit universal"; que permeti la interacció; la sostenibilitat, perdurabilitat i manteniment dels materials emprats en el monument; i que el projecte estigui executat durant l'any 2021.