Cultura

Ignasi Escamilla, vicepresident de la nova junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

El santcugatenc i membre dels Gausacs encapçala una candidatura continuista per a la promoció del treball col·lectiu davant la represa de l'activitat

per Sergi Baixas , 16 de març de 2021 a les 15:00 |
Ignasi Escamilla, membre dels castellers de Sant Cugat a la dreta de la foto. | Cedida
L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat l'elecció de la nova junta directiva que regirà l'entitat per al període 2021-2023. La nova junta està encapçalada per Pau Camprovín (Castellers de Sants), acompanyat a la vicepresidència per Rubén Gaón (Nens del Vendrell) i Ignasi Escamilla (Castellers de Sant Cugat).

En declaracions a NacióSantCugat, Ignasi Escamilla explica que finalment Gausacs "assumirà responsabilitats amb la Coordinadora amb una voluntat de servei i de saldar un deute amb l'entitat". "Tenim 25 anys d'història i mai havíem estat representats a la CCCC. Considerem que tenim moltes coses a aportar al món casteller i creiem que era un bon moment per posar-s'hi", relata. 


Escamilla explica que la vicepresidència santcugatenca ha estat molt ben rebuda per la resta de colles castelleres i que es tracta d'un càrrec que donarà visibilitat a la colla local. Durant els propers dies s'acabarà de parlar de quants anys ocuparà la posició Escamilla que el va agafar una mica "sobrevingut" i que dependrà de la disponibilitat i flexibilitat de la resta de companys. 

L'assemblea s'ha celebrat per segona vegada en format virtual i hi han assistit una seixantena de colles. L'única candidatura presentada per renovar la junta presenta un programa continuista que destaca per promoure el treball col·lectiu de cara a la represa de l'activitat, després de l'aturada castellera "més important de la història".


Així, es prioritzarà l'aportació de totes les colles per tal de "trobar la fórmula" que millor beneficia el global del fet casteller i que les propostes que es duen a l'assemblea puguin ser "treballades, definides i compartides" per totes les colles que tinguin la voluntat de formar part del procés.

D'altra banda la junta manté l'aposta per l'apropament i obertura a les colles a través dels grups territorials i les comissions ja existents que es reforçaran en el cas de la Musical, Equitat i Seguretat, i es reformularan en el cas de la de Drets d'imatge i Finançament. El nou equip directiu ha proposat també la creació d'una nova comissió que tracti el tema de les Assegurances.


La nova junta manté sis de les dotze colles de la junta sortint, tot i que les persones que les representen només es mantenen en quatre casos. A més dels esmentats anteriorment, la junta està formada per Samuel de la Fuente (Castellers de Lleida) a la secretaria, Roger Gispert (Castellers de la Vila de Gràcia) a la tresoreria, i les vocalies seran per Ramon Bach (Capgrossos de Mataró), Cristian Muñoz (Castellers de Cornellà), Gorka Bertran (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Rosa Rovira (Colla Joves Xiquets de Valls), Enric Güell (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Xavier Bacardit (Minyons de Terrassa) i Antonio Sánchez (Xiquets de Tarragona).

 

Participació