La Covid s'estanca a Sant Cugat

Prop de 7.000 santcugatencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna

El risc de transmissió es manté per sobre d'1
El risc de transmissió es manté per sobre d'1 | Roger Navarro
12 de març del 2021
Els indicadors epidemiològics de la Covid-19 a Sant Cugat s'han estancat. Segons dades del Departament de Salut, la ciutat vallesana porta al voltant d'un mes registrant una quinzena de nous casos positius de coronavirus al dia; una xifra que, malgrat ser alta, queda lluny de l'últim repunt després de les festes de Nadal amb més d'una trentena de positius diaris.

Per la seva banda, el risc de rebrot i el risc de transmissió també es mantenen estables sense grans fluctuacions. Si be és cert que l'rt continua igual després de tres setmanes consecutives, d'1,03 a 1,02; el risc de rebrot ha caigut lleugerament de 214 a 183. Unes xifres que continuen sent elevades i lluny d'estar sota control.  

A més a més, ja fa uns dies que el municipi ha superat la barrera dels 5.000 casos positius confirmats deixant enrere una taxa estandarditzada de 578,5 positius per cada 10.000 habitants. Pel que fa al nombre d'ingressats, aquest tampoc ha variat en les últimes tres setmanes i es manté en 11.

Respecte a les defuncions, l'última es va registrar el 27 de febrer deixant el còmput total en 224 santcugatencs morts des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, cal destacar que prop de 7.000 veïns de Sant Cugat ja han rebut la primera dosi de la vacuna i 3.000 la segona.