Xavier Escura presenta la seva novel·la de ficció prehistòrica al Claustre del Monestir

L'acte de presentació de 'La llegenda d'Arga', un relat sobre la vida dels neandertals, es farà dimarts 16 de març

Redacció
12 de març del 2021
El Claustre del Monestir de Sant Cugatacull, el dimarts 16 de març a les 19 h, a Xavier Escura, acompanyat de l'escriptor Jordi Lara, per presentar el seu llibre La llegenda d'Arga. La lluita per la supervivència individual i col·lectiva entre neandertals és l'eix vertebrador de la novel·la, que Ediciones Carena ha decidit publicar en versió original catalana. 

El llibre destaca pel rigorós procés de documentació que incorpora tots els avenços aconseguits en els darrers anys pels estudis genètics del registre fòssil. A més, es tracta d'una de les poques novel·les prehistòriques de ficció que viatja fins al paleolític inferior, més de 400 mil anys enrere. La majoria de relats d'aquest tipus no s'endinsen més enllà del paleolític superior-neolític, entre 33 mil i nou mil anys enrere. 

L'autor del pròleg de l'obra, l'arqueòleg i paleontòleg Eudald Crabonell, assenyala el precís retrat dels comportaments d'una espècie ja desapareguda. "Es diu sovint que la realitat va més enllà de la ficció. En aquest cas, la realitat i la ficció es fonen en un projecte que es desplega de manera sistemàtica i seguint un fil conductor que et manté atent durant tota la lectura".

Xavier Escura és llicenciat en geografia i història. Així mateix, té estudis en medicina i màrqueting, que l'han portat a conrear un ampli bagatge professional. Ha treballat com a professor d'història, ha tingut càrrecs en diverses empreses multinacionals i ha creat la seva pròpia agència de comunicació. Del seu recorregut com a autor destaca Les dames i el foc: els càtars y el Sant Grial, La història indignada dels catalans o Per castells d'heretges, entre d'altres.