Catalunya mantindrà el toc de queda a les deu de la nit per Setmana Santa

El Ministeri s'obre a autoritzar l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en menors de 65 anys, com reclama la Generalitat

Control conjunt de Mossos i Policia Local per controlar el toc de queda
Control conjunt de Mossos i Policia Local per controlar el toc de queda | Adrià Costa
10 de març del 2021
Catalunya mantindrà el toc de queda entre les deu del vespre i les sis del matí en Setmana Santa. El consell interterritorial de Salut, on hi participen el Ministeri de Sanitat i totes les autonomies, ha acordat aplicar-lo no més tard de les 23h durant les vacances, si bé es permet avançar una hora, com farà la Generalitat segons han confirmat fonts de Salut a NacióDigital.

Amb l'abstenció de Catalunya i l'oposició de Madrid, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat també el tancament perimetral de les autonomies del 26 de març al 9 d'abril; i del 17 al 21 de març a les regions que fan festa el dia de Sant Josep. Seran l'excepció Balears i Canàries, que admeten visitants amb una PCR negativa, tot i que no podran rebre turistes de la resta de l'Estat.

"L'objectiu compartit és continuar salvant vides, no setmanes ni festivitats", ha argumentat la ministra de Sanitat, Carolina Darias. A més, Sanitat i les autonomies han acordat limitar les trobades a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en espais a l'aire lliure. Fins ara a Catalunya es poden reunir fins a sis persones.

Fonts de Salut han lamentat a NacióDigital que l'Estat només actuï en època de vacances i consideren que les mesures s'han acordat per endurir les restriccions a la Comunitat de Madrid. L'executiu català està a favor de mantenir els confinaments perimetrals autonòmics, però no de limitar a quatre el nombre de persones que es poden reunir. Aquest dijous es reuneix el Procicat.

Darias, ha anunciat que aquest dijous la ponència de vacunes i la comissió de Salut Pública debatran autoritzar l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en persones d'entre 55 i 65 anys, tal com demana la Generalitat. La ministra ha destacat que al març arribaran 3,2 milions de dosis del fàrmac contra el coronavirus.