El regidor d'Esports respon a les crítiques de la CEESC: «Si es considera que una taxa no és correcta es pot presentar un recurs»

Francesc Carol també s'ha mostrat predisposat a millorar les vies de comunicació de cara el futur

Francesc Carol, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat.
Francesc Carol, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat. | Anna Mira
10 de març del 2021
Actualitzat a les 10:58h

Fa una setmana, la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat (CEESC) va carregar contra l'Ajuntament per l'embargament del seu compte bancari per part de la Diputació de Barcelona. La raó? Una factura impagada pel lloguer d'unes instal·lacions municipals per haver celebrat un campus multiesportiu de Nadal l'any 2019 que des de l'entitat consideraven gratuïta.

Una de les crítiques més repetides per part de la CEESC ha estat la manca de comunicació amb l'administració local a qui li retreu no haver-los avisat que els cobrarien per aquesta cessió d'equipaments. A preguntes de NacióSantCugat, el regidor d'Esports, Francesc Carol, assegura que sí que es va comunicar del cost prèviament i també matisa que la "comunicació ha estat la de sempre i no és la primera vegada que se'ls cobra aquest tipus de taxa". Ara bé, també s'ha mostrat predisposat a millorar les vies de comunicació de cara el futur.

Carol relata que durant la celebració del Campus, les taxes "eren les que eren" i recorda que des que ha entrat aquest govern s'han eliminat aquest tipus de cobraments perquè aquestes cessions siguin 100% gratuïtes. Una modificació que es va aprovar en sessió plenària el juny de 2020. No obstant això, apunta que en el moment del campus era el recàrrec fixat i, per tant, "això no els exonera i correspon pagar-ho".

Per altra banda, el regidor apunta que si s'haguessin acollit al conveni "Ethics 4 Esports" s'haurien aplicat les reduccions corresponents; "però el que està claríssim és que si es considera que hi ha una taxa que no és correcta, existeix l'opció del procediment administratiu per presentar un recurs". 

Pel que fa a les declaracions del president del CEESC, Rafael Robledo, que considerava que tot aquest episodi tenia cert "aire venjatiu" pel conflicte velat entre els casals de l'OMET i Paidos, Carol s'ha plantat amb un "sense comentaris". "Totes les taxes són aprovades pel ple, i per posar o treure-les, s'ha de complir la normativa vigent. Fer-ho de qualsevol altra manera seria la constitució d'una infracció", ha sentenciat el republicà.