La Mostra de Titelles de Can Ninot retorna a Sant Cugat amb una desena d'espectacles

Les funcions, gratuïtes i de pagament, estan previstes pels dies 19, 20 i 21 de març a l'Ateneu, la Casa de Cultura i la plaça de l'Om

Acte de presentació de la V Mostra de Titelles a la Casa de Cultura.
Acte de presentació de la V Mostra de Titelles a la Casa de Cultura. | Anna Mira
Cristina Gómez
09 de març del 2021
Actualitzat a les 16:42h
Sant Cugat ja ho té tot a punt per la V Mostra de Titelles de Can Ninot. Els dies 19, 20 i 21 de març el teatre més petit de Catalunya oferirà una desena d'espectacles interiors i exteriors a l'Ateneu santcugatenc, la Casa de Cultura i la plaça de l'Om. 


La Mostra s'ha presentat aquest matí en un acte a la Casa de Cultura i ha comptat amb la presència de Cristian Treceño, director de Can Ninot, i Esther Madrona, tinència d'alcaldia de Cultura. Treceño ha agraït "profundament" el suport de l'Ajuntament i el compromís per fer possible la continuïtat de la Mostra, tot i els diversos ajornaments a causa de la pandèmia. "La Mostra és un reflex de la feina de moltes companyies que treballen perquè el sector cultural no desaparegui" ha declarat. Així mateix ha destacat l'èxit que, fins al moment, estan tenint amb la reserva d'entrades.

Per la seva banda, Madrona ha defensat la cultura com un sector social i alhora econòmic. A més, ha posat èmfasi en  l'objectiu de les propostes culturals, que vetllen per ajudar a les petites companyies i col·laborar amb diverses entitats per crear xarxes.

Enguany, la Mostra comptarà amb dos espectacles dedicats exclusivament als infants de 0 a 3 anys que, segons Treceño, "hem tingut molt desatesos". Can Ninot també ha volgut incloure espectacles de les companyies locals Patawa i Toc de retruc i de la centenària Titelles Vergés. Així, durant els tres dies que dura la Mostra, es duran a terme funcions per als més menuts, per al públic familiar i per a tothom.

Espectacles amb totes les mesures de seguretat garantides

Per tal d'assegurar la seguretat dels espectadors, Can Ninot ha acotat l'aforament de les sessions al 50% i es duran a terme amb distanciament entre seients. A més, els espectacles d'interior estan pensats perquè no es generin aglomeracions i les entrades i sortides estaran separades.

També es garanteix la ventilació dels espais tancats i l'ús del gel hidroalcohòlic. Per controlar el flux de gent, és obligatòria la preinscripció a través de la pàgina web. Alguns dels espectacles seran gratuïts i altres de pagament. Les entrades s'hauran de recollir una hora abans a la Casa de Cultura.