«Música per la solidaritat» celebra la seva 14a edició al Teatre-Auditori de Sant Cugat

El concert organitzat pel Rotary Club de Sant Cugat es farà diumenge 18 d'abril i destinarà els diners recaptats al taller Jeroni de Moragas

El violinista Gerard Claret i la flautista Patricia de No.
El violinista Gerard Claret i la flautista Patricia de No. | Cedida
Cristina Gómez
11 de març del 2021
Actualitzat a les 18:00h
El Rotary Club de Sant Cugat organitza el 14è concert Música per la solidaritat, que tindrà lloc el diumenge 18 d'abril a les 18 h al Teatre-Auditori. Es tracta d'un concert anual de caràcter benèfic que pretén potenciar les entitats culturals i humanitàries del municipi.

Enguany, els diners obtinguts es destinaran al Projecte Aire del Taller Jeroni de Moragas, una entitat que vetlla per la inclusió social de les persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual i/o trastorns mentals.

Durant la presentació de l'acte, celebrat aquest matí en format virtual, Albert Rubí, director tècnic del centre ocupacional, ha explicat que invertiran els diners en la millora de la ventilació del centre. "Amb l'arribada de la Covid-19 ens vam adonar que tenim tres sales sense finestres directes a l'exterior" ha assegurat. 

La regidora de cultura, Esther Madrona, ha volgut destacar la importància del concert "perfectament arrelat a Sant Cugat" i que "ens permet crear xarxa entre diverses entitats i col·lectius culturals de la ciutat". La interpretació d'aquest anirà a càrrec de l'Orquestra Diletant de Catalunya, formada per músics amateurs. El violinista Gerard Claret i la flautista Patricia de No interpretaran obres de Mozart sota la direcció de Marzio Conti. 

El projecte es nodreix de la solidaritat de les persones i entitats

Les entrades estaran a la venda a partir del 16 març a través de la pàgina web del Teatre-Auditori per un preu de 15 euros. El president del Rotary Club, Joan Aymerich, ha explicat que com a novetat, aquesta 14a edició també es podrà seguir per streaming. D'aquesta manera, "aprofitarem per fer-lo arribar més enllà de la nostra ciutat. Estem pensant expotar-lo a clubs amb qui tenim molta relació fora d'Espanya, com a Itàlia o Xile".

Així mateix, s'ha habilitat un compte bancari amb fila zero perquè els assistents puguin fer, voluntàriament, contribucions econòmiques. "Agrairíem que la gent valori la possibilitat de fer un donatiu" ha expressat Aymerich. 

L'EDM de Valldoreix ha estat un dels nous espònsors d'aquesta edició. La seva presidenta, Susana Herrera, ha valorat molt positivament el projecte i ha afirmat que aquest any "era molt important col·laborar-hi perquè el Taller Jeroni de Moragas està a Valldoreix". El president del Rotary Club ha volgut agrair a l'Ajuntament, al Teatre-Auditori, a les entitats i als mitjans de comunicació que també han participat amb donacions per fer possible la continuïtat del projecte. Aymerich ha donat a conèixer que el 90% de la recaptació es destinarà al Projecte Aire i el 10% restant al Projecte Polio de Rotary.

Un cartell únic fruit del treball en equip

Els mateixos usuaris del Taller Jeroni de Moragas han estat els encarregats d'elaborar el cartell promocional d'aquesta 14a edició del concert "Música per la solidaritat" amb l'ajuda d'Anna Quadrada. El resultat ha estat el dibuix d'un gran finestral que simbolitza el "Projecte aire" acompanyat d'elements musicals i persones tocant diversos instruments. 
 

Cartell promocional de la 14a edició de Música per la solidaritat. Foto: Cedida


Rotary International porta des de l'any de la seva fundació, el 1905, contribuint al desenvolupament de la bona voluntat i de la pau al món. L'organització ha impulsat diversos projectes a escala mundial, entre els quals destaquen el de la Polio Plus, les Beques de Bona Voluntat i el programa de Salut, Nutrició i Desenvolupament Humà.