Junts exigeix al govern local que posi en marxa un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques

Consideren que les que depenen de l'Ajuntament s'haurien d'atorgar en un termini màxim de dos anys

Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat a les 14:27h
El principal partit a l'oposició de Sant Cugat considera que cal actuar en relació amb l'endarreriment en l'atorgament de llicències a la ciutat. És per aquest motiu que Junts ha presentat una moció al ple municipal del pròxim dilluns 15 de març, on exigeix al govern local que posi en marxa un pla de xoc. "És una moció de suport al sector empresarial", ha puntualitzat la portaveu del partit, Carmela Fortuny, en una roda telemàtica aquest dimarts al matí.

"El procés d'atorgar una llicència urbanística té un termini que ha de millorar" ha insistit Fortuny qui ha assumit que era un problema que tenien detectat quan estaven al govern, però aleshores les possibilitats per millorar-ho eren complicades per la Llei que regula la regla de la despesa municipal.

En el mateix sentit s'ha expressat el regidor, Joan Puigdomènech, qui ha explicat que la proposta apunta a la possibilitat que actualment tenen els ajuntaments per generar dèficit després de la flexibilització de la Llei d'Estabilitat Pressupostària. "Exigim que part d'aquests fons es destinin a agilitzar l'atorgament de llicències -que depenguin de l'Ajuntament- a dos anys.

Des de junts asseguren que "tenim molt marge de millora", perquè amb el nou govern "sembla que la ciutat va enrere", ha puntualitzat Fortuny. Segons el partit el pla hauria d'incorporar més personal però també un procediment més eficient. Fortuny ha expressat que la preocupació l'equip de govern en relació amb el tema l'ha fet palesa en el ple municipal, "però hem de passar de la preocupació a l'ocupació".