nadal a SAnt Cugat

El Govern valora positivament el Nadal i aposta per fer-lo més sostenible i descentralitzat

L'avançament de l'encesa de llums ha estat positiva pels comerciants i es mantindrà de cara l'any vinent

per Anna Mira, Sant Cugat | 10 de gener de 2020 a les 17:21 |
Esther Madrona, Mireia Ingla i Elena Vila a la roda de premsa de valoració del Nadal. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Govern de Sant Cugat fa una valoració "molt positiva" del primer Nadal que han assumit al capdavant de la ciutat. En una roda de premsa aquest divendres al matí, l'alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada de les tinentes d'alcaldia de cultura, Esther Madrona, i comerç, Elena Vila, ha considerat que "estem molt orgullosos de la feina feta" i ha avançat que "tenim molt camí per recórrer sobretot en l'àmbit de la descentralització i la sostenibilitat".

En aquest sentit, Ingla ha remarcat que el lema d'enguany, Els camins del Nadal, s'ha adequat molt bé "a la ciutat diversa i plural com és Sant Cugat" i ha expressat "serà difícil de superar". No obstant això ha remarcat que amb la mirada posada en el pròxim any tindran més temps per preparar-lo. "Volem portar encara més el Nadal als barris, no només pel que fa a les cavalcades dels Reis d'Orient sinó altres activitats", ha puntualitzat Ingla.Per la seva banda, Madrona, ha insistit en el repte que entomen per fer les festes encara més sostenibles. "El fet d’haver declarat la ciutat en emergència climàtica, tenim l’obligació que el Nadal i totes les activitats de l’any que es duguin a terme es faci sent respectuosos amb el medi ambient". Enguany els caramels de la cavalcada tenien embolcalls biodegradables i també s'ha instal·lat una carpa en lloc de dues, com era habitual, reduint així la despesa energètica. "Hem incidit de manera clara però encara tenim molta feina per fer", ha dit la responsable de cultura.En la línia de la descentralització, Madrona també ha fet una valoració positiva del canvi d'ubicació de l'envelat a la plaça U d'octubre i els jocs al carrer de la Creu. En aquest sentit, l'alcaldessa ha avançat que amb la nova avinguda de Cerdanyola finalitzada, de cara l'any que ve el Nadal s'allargarà a l'interior del barri de Sant Francesc-Monestir.

L'avançament de l'encesa de llums es mantindrà


El govern també ha volgut posar especial èmfasi en el treball coordinat i de sinergia entre els àmbits de cultura i comerç, un feina transversal que asseguren que serà la dinàmica a seguir durant el mandat. Segons la responsable de comerç, l'avançament de l'encesa de llums, reivindicat pels comerciants, "va ser encertat". Com també traslladar la fira de Nadal a la plaça d'Octavià, "els comerciants estan satisfets", ha explicat. 

Tot i que encara no disposen d'una valoració específica de l'àmbit comercial, Vila ha dit que "creiem que ha estat una campanya de Nadal positiva". Enguany l'Ajuntament ha assumit el Trenet i segons la responsable de comerç "ha estat positiu i valorarem futures accions en altres activitats de la ciutat".

Alta ocupació i cap incident

Pel que fa a les dades de participació i assistència als diferents actes i activitats que s'han fet durant les festes nadalenques, el govern local s'ha mostrat molt satisfet per l'alta ocupació. Madrona a més, ha fet especial menció a l'aposta d'activitats per a joves que s'ha fet a l'envelat. "A vegades aquesta franja d'edat quedava una mica despenjada i les quatre activitats que s'han fet han tingut molt bona rebuda". Al concert del Lildami, per exemple, hi van assistir 200 joves.

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, fins a 20.000 persones van assistir a la cavalcada del Centre, un total de 19.000 persones han passat per l'envelat, 14.700 van jugar a les diferents sessions del Quinto, o 14.000 van pujar al Trenet de Nadal. Activitats multitudinàries sense cap incident, han recordat.

També han fet una menció especial a la cinquantena d'entitats que han participat per fer possible el Nadal. "La seva col·laboració és essencial", ha dit Madrona qui ha refermat la voluntat del govern de "traçar un camí més inclusiu i descentralitzat, no té per què passar tot al costat de la plaça d'Octavià", ha conclòs.

 

 

Participació