Dia de les Dones

Sant Cugat es compromet amb la lluita feminista

En l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones, les representats dels grups municipals han defensat la igualtat de les dones en tots els àmbits

per Cristina Gómez , Sant Cugat, 8 de març de 2021 a les 13:57 |
Les representants municipals durant la lectura del manifest. | Lali Puig /Aj. Sant Cugat
En commemoració del Dia de les Dones, l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat aquest matí un acte institucional a la plaça de la vila per reivindicar la lluita feminista del 8M. Representants de tots els grups municipals han llegit conjuntament el manifest posant en evidència les desigualtats que pateixen les dones i el repte que encaren les institucions i agents socials per revertir-les.
 

L'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, ha expressat el compromís de l'Ajuntament de defensar el dret de les dones i ha remarcat que "la lluita ha de ser diària". Així mateix, la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha recordat que "tot i que el feminisme està content en alguns aspectes i s'han fet avenços importants, ni molt menys estem en un moment de complaença".

Gemma Aristoy, Elena Vila, Lourdes Llorente, Carmela Fortuny i Múnia Fernández-Jordan, també han unit les seves veus en la lectura del manifest per reclamar un canvi que garanteixi la llibertat i els drets de les dones. A més, han destacat la necessitat de reivindicar un dia tan important com aquest malgrat la crisi sanitària.


L'acte ha acabat amb la representació d'una obra teatral divulgativa al voltant de l'òrgan sexual femení i l'exploració del plaer femení del grup de teatre Les Pasquines. En motiu d'aquest dia, l'Ajunatment s'ha acollit a la vaga i ha decretat serveis mínims municipals. 

Des de l'EMD de Valldoreix també s'ha reivindicat la jornada feminista a partir de la lectura d'un manifest per part de totes les vocals de l'administració local des de la Sala de Plens per reclamar la fi de les desigualtats de gènere i les violències masclistes que s'han vist incrementades des de l'inici de la pandèmia de la Covid.

  "Construïm les nostres sexualitat"

Sessions de contacontes, exposicions, tallers, caravanes pedagògiques, música en directe i representacions teatrals. Enguany, Sant Cugat ha organitzat més d'una quarantena d'activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones sota el lema "Construïm les nostres sexualitats". L'Ajuntament ha centralitzat el debat en la reflexió sobre les sexualitats i els tabús existents envers el plaer, el coneixement del propi cos i la diversitat sexual.

FOTOS Sant Cugat commemora el Dia Internacional de les Dones

 

Participació