Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat denuncien que més del 60% del personal temporal són dones

A més a més, asseguren que la discriminació també és evident a les treballadores municipals de més de 60 anys

El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat en una protesta.
El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat en una protesta. | Sergi Baixas
NacióSantCugat
08 de març del 2021
Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, avui 8 de març, el col·lectiu d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut denunciar que la situació de temporalitat laboral afecta de manera més severa a les dones. Ho ha fet públic, en un comunicat, la nova secció sindical IAC-CATAC, impulsada pel Col·lectiu d’interins i laborals temporals en frau de llei de l’Ajuntament santcugatenc. 

Asseguren que la situació de temporalitat que pateix més del 60% del personal de l’Ajuntament de Sant Cugat afecta més a les dones que als homes. De fet, el 62,2% són dones i el 37,8% homes. També denuncien que les dones de més de 60 anys "també estan molt més afectades per la temporalitat que els homes de la mateixa franja d’edat", ja que el 12,5% són dones davant del 7,4% d'homes. 

És per això que una vegada més, fan pública que la situació dels treballadors temporals és insostenible i demanen als responsables municipals que facin fixes les posicions dels treballadors que no ho són des de fa més de 10 i 15 anys. També reclamen que no es convoquin oposicions perquè "suposa posar en risc els llocs de treball d’aquestes persones, moltes de les quals tenen ja una edat avançada i amb càrregues familiars".

Denuncien que en aquest sentit les més perjudicades serien les dones i que en cas de perdre la feina, gran part d’aquestes persones es quedarien sense indeminització "i clares dificultats de reinserció laboral". Finalment, fan una crida a partits polítics i la resta de sindicats per aturar les convocatòries d’oposicions i preservar els llocs de treball del personal municipal afectat per la temporalitat.