El Síndic de Greuges de Sant Cugat considera «inadmissible» l'endarreriment de les llicències d'obra

Ramon Palacio apunta a la possibilitat d'externalitzar els informes d'idoneïtat a col·legis professionals

En aquesta foto no hi sortia cap dona.
En aquesta foto no hi sortia cap dona. | ND
NacióSantCugat
08 de març del 2021
Actualitzat el 12 de març a les 17:42h
El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, critica que l'Ajuntament no hagi fet cap passa endavant per resoldre els endarreriments en la tramitació de les llicències d'obra que es poden allargar fins als 24 mesos. "No pot ser que encara no s'hagi resolt. És inadmissible", expressa Palacio que recorda que el consistori va reconèixer la problemàtica a principis del 2020 i va comprometre's a obrir tres places a l'Àmbit de Gestió d'Urbanisme i Projectes. 

Cal recordar que, segons les ordenances, el període de resposta a les sol·licituds de llicències s'han de tramitar abans de tres mesos. Davant els endarreriments que poden estirar-se fins als dos anys, Palacio apunta a la possibilitat d'externalitzar els informes d'idoneïtat a col·legis professionals. 

"Aquests greus endarreriments en la concessió de llicències d'obres causen una indefensió i importants problemes a la ciutadania", explica Palacio que durant el 2020 va obrir dos expedients de queixa en relació amb la tramitació de llicències que se sumen als quatre més dels dos primers mesos del 2021. 

En aquest sentit, cal destacar el naixement d'u nou col·lectiu aquest mes de febrer a les xarxes socials sota el nom "Plataforma d'Afectats Llicències d'Obra" per denunciar la "desmesurada i inacceptable demora" en l'atorgament de les llicències.