Aquesta és tota la programació de Sant Cugat pel 8-M

Aquí pots consultar el programa d'activitats presencials i en línia que es faran del 4 al 24 de març

Roda de premsa de presentació del 8-M 2021 a Sant Cugat.
Roda de premsa de presentació del 8-M 2021 a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
05 de març del 2021
Amb el lema Construïm les nostres sexualitats, del 4 al 24 de març Sant Cugat ha programat una quarantena d'activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. Enguany des de l'Ajuntament han centralitzat el debat en la reflexió sobre les sexualitats un tema que segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, "ha estat i encara és un tabú a la societat". 

En una roda de premsa a la plaça U d'octubre, Gibert ha assegurat que amb les propostes fetes des de l'Ajuntament, però també de la mà de diverses entitats locals "volem fugir dels tabús existents envers el plaer, el coneixement dels nostres cossos i envers la diversitat sexual". 

És per això, que totes les activitats proposades són de caràcter transversal i intergeneracional i tenen la voluntat d'explicar que "l'objectiu de la sexualitat és el plaer i no les expectatives i els mandats que ens arriben des de la cultura opressora que vol exercir el control i el poder, des de la submissió", ha insistit la responsable d'Igualtat de l'Ajuntament santcugatenc. 

L'acte institucional es farà dilluns 8 de març a les 12 h a plaça de la Vila on es farà la lectura del manifest. El dia abans, diumenge dia 7, la plaça d'Octavià acollirà una de les activitats centrals, anomenada Construïm les nostres sexualitats amb propostes per a tots els públics. Es farà una sessió de contacontes, una exposició, un taller de Tik-tok, una caravana pedagògica i música en directe amb Decibelles. 

En l'acte també han participat membres d'algunes entitats participants com ADE Vallès o Escoles Coeducatives que han explicat les activitats que han organitzat. D'una banda, des d'ADE Vallès, Mònica Blasco, ha explicat que el dia 7 de març es musicalitzarà el manifest i també han organitzat una taula rodona juntament amb l'Ateneu el dimarts 9 de març.

Per la seva banda, Núria Valero i Maria González, d'Escoles Coeducatives han explicat les propostes educatives i la taula rodona per visibilitzar que cal trencar amb l'únic model de bellesa que reben els infants. Tres ponents amb diferents perspectives, moderades per la periodista, Laura Piñol, té l'objectiu "d'aterrar el debat a la quotidianitat i no filosofar", ha expressat Valero. Igualment, la tasca d'aquesta entitat local arribarà també a les 12 escoles públiques de Sant Cugat amb tallers i dinàmiques pedagògiques que ja han fet arribar als centres. 

Les entitats que han participat en l'elaboració del programa són: Fundació Solidaritat de la UB, Escoles Coeducatives, Refugees Welcom, Ateneu Santcugatenc, Associació Fora de Quadre, Lliga dels drets dels Pobles, Cultura i Conflictes, Associació Noestasola, Coordinadora d'Entitats de Mira-sol, Europa sense murs, Aula d'Extensió Universitària, Fundació Sorli, Xarxa Consum Solidari, Escola La Floresta, IES Angeleta Ferrer i Humanleadership World. 

Programa 8-M 2021 Sant Cugat by naciodigital on Scribd