La Coordinadora d'Entitats Esportives carrega contra l'Ajuntament per l'embargament del seu compte bancari

Des de l'associació esportiva lamenten la "manca de comunicació, falta de confiança i abús de poder de la política local envers les entitats"

La Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat
La Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat | CEESC
05 de març del 2021
El compte corrent de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat (CEESC) ha estat embargat per la Diputació de Barcelona arran de l'impagament d'una factura de prop de 700 euros tramesa per l'Ajuntament. Una factura que prové del lloguer del gimnàs de l'escola Joan Maragall per la Fundació Paidos i sis entitats de la CEESC per tal d'organitzar un campus multiesportiu durant el Campus de Nadal de 2019. 

Una cessió d'equipaments que des de la Coordinadora creien que era gratuïta perquè pensaven que quedava inclosa en el conveni signat "Ethics 4 Sports". La sorpresa arriba dos mesos més tard, quan reben la factura per part de la Diputació de Barcelona. "Vam demanar permís a l'Ajuntament i se'ns va autoritzar. Ningú ens va dir que això s'hauria de pagar", exclama el president de la CEESC, Rafael Robledo, en declaracions a NacióSantCugat. "No ens van posar bé ni el nom de l'entitat", apunta mentre critica que el consistori no s'hagués posat en contacte amb ells en cap moment ni els alertés que utilitzar les instal·lacions tingués un cost. 

No obstant això, reconeixen que malgrat qüestionar-se el per què de la petició de pagament i parlar com encarar-ho, al coincidir amb l'arribada de la pandèmia "no vam activar l'alarma i se'ns va passar per alt fer el pagament d'una factura que no hauria ni d'existir". 

Així doncs, aquest mes de febrer, un any després de la factura pendent de pagar i encara sense haver-se establert contacte fluid entre l'administració local i la CEESC, la Diputació de Barcelona ha prosseguit amb el seu procediment habitual i ha embargat el compte bancari de l'entitat. "Tot plegat fa molt mala olor i sembla tenir un cert aire de venjança", considera Robledo que assenyala al conflicte velat entre els casals de l'OMET i Paidos.

"Aquesta problemàtica és una foto de la realitat", diu el president. "No ens han volgut ajudar. És una vergonya que no s'hagin buscat solucions a un conflicte que l'Ajuntament podria haver evitat completament i se'ns acabi fent pagar a una entitat sense ànim de lucre", critica. Des de CEESC lamenten la "manca de comunicació, falta de confiança i abús de poder de la política local envers les entitats". 

En la mateixa línia, confessen que no veuen cap forma d'arreglar les coses "amb un govern que ha procedit amb prepotència i mala llet" contra un grup de persones altruistes i asseguren que durant els propers dies faran front al pagament demanant una aportació extra al conjunt de socis de l'entitat per poder tancar aquest episodi i "que ens deixin tranquils d'una vegada".

En el moment de la publiació d'aquest article, aquest mitjà continua a l'espera de rebre resposta des de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat.