entrevista

Els Gausacs posen a disposició de les escoles una maleta didàctica per fer arribar la tradició castellera

La iniciativa s'emmarca en les activitats del 25è aniversari de la colla castellera de Sant Cugat

per NacióSantCugat , Sant Cugat , 4 de març de 2021 a les 15:00 |
Materials de la maleta didàctica dels Castellers de Sant Cugat. | Cedida
Aquest 2021 els Castellers de Sant Cugat celebren un quart de segle de vida i ho fan en una temporada marcada per la pandèmia i amb l'horitzó de sortir a plaça i fer castells, encara lluny. És per això, que els Gausacs han posat en marxa una iniciativa única per fer arribar la tradició castellera als més petits de la ciutat. Amb aquest objectiu, han creat "la Maleta Didàctica dels Castellers de Sant Cugat", un material didàctic i pedagògic que posen a disposició de les escoles de Sant Cugat per fer arribar el coneixement i la tradició local dels castells. 


Els Gausacs expliquen que la iniciativa és fruit dels mesos de confinament i la impossibilitat de mantenir el contacte físic i indispensable per dur a terme castells. La maleta és de caràcter més manipulatiu perquè pugui fer-se servir tant en la situació actual, "com en futures èpoques on puguem viure els castells de manera més directa".

Els materials, els jocs i les activitats que es treballen dins la proposta tenen l’objectiu principal que totes les nenes i nens puguin conèixer els castells i tot allò que els envolta com si formessin part d’una colla castellera. 


La proposta ha estat elaborada perquè sigui atractiva i divertida per als infants. S’ha tingut en compte l’etapa de desenvolupament de l’alumnat i s’han respectat els àmbits educatius que es treballen tant a l’escola com formant part d’una colla castellera.

S’ha previst, malgrat tenir un fil conductor molt específic, dur a terme activitats de manera global i amb dinàmiques que potencien el treball cooperatiu i la inclusió de tots els companys i companyes d’un mateix grup. Aquells que vulguin més informació la poden sol·licitar a través del correu tallers.escoles@castellersdesantcugat.cat


 

 

Participació