Medi Ambient

La segona edició del Premi Torre Negra per la defensa del medi ambient es consolida amb més força al darrere

De l'1 fins al 30 de març, estarà obert el termini per presentar les candidatures

Presentació d'obertura de candidatures per la segona edició del Premi Torre Negra | Cedida
per NacióSantCugat, 3 de març de 2021 a les 17:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Oberta la presentació de candidatures per a la segona edició del premi Torre Negra, un guardó atorgat a la defensa del medi ambient. Enguany, l'editorial Pol·len, Fridays For Future i el mitjà local ElCugatenc.cat se sumen a la Comissió Pi d'en Xandri+20 i el Club Muntanyenc per reconèixer la tasca de col·lectius i persones individuals pel seu compromís amb la lluita ecologista i sensibilitzar la ciutadania. 

Així doncs, des de l'1 fins al 30 de març, estarà obert el termini per presentar les candidatures a través del correu electrònic cmsc@cmsc.cat o de forma presencial a la seu del Club Muntanyenc.  El Premi Torre Negra no està dotat econòmicament, però compta amb el reconeixement i agraïment del moviment ecologista local, com també de la difusió del projecte a la ciutadania de Sant Cugat. 


Un premi que es consolida

L'any passat, el col·lectiu de joves Fridays For Future van ser els guanyadors de la primera edició i, enguany, passen a formar part dels organitzadors. Des d'ElCugatenc, el periodista Jordi Pascual valora que el premi tingui una doble vessant: "reconèixer la lluita ecologista actual i la lluita per la protecció històrica de l'àmbit de Torre Negra". En la mateixa línia es pronuncia Mar Carrera, de l'editorial florestana basada en l'ecoedició per minimitzar l'impacte residual, que celebra formar part d'un reconeixement que és un "símbol de lluita i resistència". Per la seva banda, Germán Llerena, membre de la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra, ha recordat que el conflicte històric en l'àmbit ubicat a faldes de la muntanya de Collserola encara està pendent de resoldre's i crida a tots els agents implicats a trobar-hi una solució al més aviat possible. 


 

Participació