El mític Bar Catalunya abaixa la persiana i afronta un futur incert

L'establiment, ubicat a la plaça de Lluís Millet a tocar de l'estació de FGC, deixarà de donar serveis als santcugatencs

El Catalunya de Sant Cugat, és el bar més antic de la ciutat i data del 1936
El Catalunya de Sant Cugat, és el bar més antic de la ciutat i data del 1936 | Sergi Baixas
NacióSantCugat
03 de març del 2021
Actualitzat el 04 de març a les 14:04h

Notícia trista per als santcugatencs. El mític Bar Catalunya de la plaça Lluís Millet -el més antic de la ciutat- a tocar de l'estació de FGC, abaixa la persiana. Segons ha pogut avançar Cugat Mèdia, els responsables del negoci han començat a buidar l'espai per requeriment judicial després d'un litigi amb la propietat que s'allarga més de set anys. L'establiment, que ja feia setmanes que estava tancat encadenant restriccions i la seva situació particular, no tornarà a obrir. 

Ara però, tot és incert. El propietari té la intenció de construir-hi pisos, una voluntat que xoca frontalment amb el punt de vista de l'Ajuntament que pretén preservar el conjunt arquitectònic patrimonial que data del 1936 i està carregat d'història de la ciutat. 

El passat ple de juliol, el consistori va aprovar per unanimitat iniciar uns treballs per a l'estudi dels canvis de planejament necessaris per protegir l'emplaçament. D'aquesta forma, quedaven suspeses les dues peticions de llicències de la propietària per enderrocar l'espai i construir un nou bloc d'edificis. 

Aquest estiu, Coca-Cola va gravar-hi el seu darrer anunci per reivindicar una emotiva tornada als bars després de la crisi del coronavirus.