VÍDEO Sant Cugat dona la benvinguda al Sant Medir més atípic amb una nova auca animada

Com a acte de revetlla, les puntaires de la Unió Santcugatenca han confeccionat un nou mocador per a la Marieta

Imatge de l'auca animada de Sant Medir
Imatge de l'auca animada de Sant Medir | Aj. Sant Cugat
Sergi Baixas
03 de març del 2021
Actualitzat el 04 de març a les 10:38h
El 3 de març és una de les dates més assenyalades per a tots els santcugatencs. Malauradament però, enguany la situació pandèmica que està enfrontant el país impedirà celebrar el tradicional Aplec fins a les portes de l'Ermita, al bell mig de Collserola; una caminata que l'alcaldessa Ingla ha demanat a la ciutadania no fer. Just farà un any que se celebrava aquesta nostrada activitat abans que la crisi del coronavirus entrés de ple al conjunt del país.

Davant d'aquest fet tan atípic, l'Ajuntament, de la mà de la Penya Regalèssia, ha estrenat el vídeo l'Auca de Sant Medir (o les faves que florir), una animació recitada a partir de l'auca original que va fer TRAÇ (estudi de grafisme de l’artista santcugatenc Joan Tortosa) l'any 1977, amb motiu del Congrés de Cultura Catalana. 


A més a més, aquest dimarts 2 de març, al Claustre del Monestir s'ha organitzat un petit acte per commemorar la revetlla. Les puntaires de la Unió Santcugatenca han confeccionat un nou mocador per a la Marieta. Des de l'entitat, expliquen que la Geganta de Sant Cugat necessitava un nou mocador per tal de poder restaurar l'antic, que data del 2002. "Aquest acte serveix per posar en valor la tasca que fem les puntaires arreu del territori i perquè aquest meravellós art de puntes de coixí no desaparegui", han apuntat.