Feminisme

Sant Cugat acull la primera edició de l'«EstrogenFest»

Un acte cultural, festiu i reivindicatiu, impulsat per Òmnium Cultural, "que ha arribat per quedar-se"

per NacióSantCugat , 3 de març de 2021 a les 10:44 |
Un graffiti amb motiu de la Vaga Feminista | Adrià Costa
En el marc de les celebracions del Dia Internacional de les Dones, Òmnium Cultural impulsa el proper dissabte 6 de març, la primera edició de l'"Estrogenfest" amb la col·laboració de diverses entitats locals als Jardins de Sant Francesc de Sant Cugat. Una iniciativa que pretén sensibilitzar i donar veu a totes les dones mentre es fomenta la capacitat creativa de la ciutadania, no només com a persones receptores sinó també com a portaveus d'uns valors basats en les relacions igualitàries i no masclistes.

Un acte cultural, festiu i reivindicatiu "que ha arribat per quedar-se a la nostra vila". Un esdeveniment que vol ser un altaveu d'aquelles associacions de la ciutat que treballen i lluiten per la igualtat i el feminisme.


En aquest sentit, s'organitzarà una xerrada per part de les membres de 8 Mil Motius que explicaran la campanya antirepressiva que duen a terme en resposta a la repressió patida per 7 companyes del comitè de vaga feminista en el tall de vies de FGC l’any 2018. Actualment els demanen 3 anys de presó i 26.000 euros de multa.

També hi haurà música amb el concert de Les Pasquines i les punxadiscos Antígones, tallers infantils i adolescents com el Contacontes Feministes o el Taller de Rap Feminista, a càrrec de Versembrant, dansa amb l’associació folklòrica i cultural de Bolívia Caporales "La Fraternidad", i l'espectacle d'Aleteig, amb poesia, música i dansa.


Entre d'altres activitats, en destaca un concurs literari en format epístola, dirigida a una dona, on l'eix central són les reivindicacions de les dones i la lluita contra les desigualtats de gènere amb l'objectiu d'aconseguir una societat més igualitària. 

Per altra banda, el mateix 8-M, la plaça de Barcelona acollirà la lectura del Manifest d'Òmnium a càrrec de la periodista Mònica Terribas i la lectura lliure de poemes de Dones per a Dones. Uns dies abans, el 4 de març, els Cinemes Sant Cugat projectaran el documental "Montserrat Roig: Hora Violeta", amb un debat a posteriori amb la directora Neus Ràfols. 


 

 

Participació