Cs demana ampliar la cobertura de Wifi gratis a tots els barris de Sant Cugat

La moció està relacionada amb la iniciativa WIFI4EU que permet la connexió a Internet a través d'una xarxa d'alta velocitat

Punt wifi gratuït de Sant Cugat
Punt wifi gratuït de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
01 de març del 2021
Actualitzat a les 17:29h
Sant Cugat va ser un dels municipis europeus escollits per implementar el projecte WIFI4EU. Una iniciativa que permet a la ciutadania connectar-se a la xarxa wifi d'alta velocitat des de qualsevol punt d'Europa, gràcies a la subvenció de 15.000 euros per part de la Unió Europea. 

No obstant això, els punts on s'han instal·lat les antenes abarquen majoritàriament el centre de Sant Cugat. En concret aquests punts es troben a la plaça Octavià, a la plaça de l’Om, a la plaça Augusta, a la plaça 1 Octubre, a la plaça de la Vila, a la plaça Barcelona, a la plaça Lluís Millet i a Can Vernet. Per aquest motiu, des de Cs presentaran una moció pel proper mes de març per ampliar la cobertura de la xarxa wifi a tots els centres de salut, parcs i districtes perifèrics. 

Des del partit taronja esgrimeixen que "l'administració pública és responsable de subministrar aquest servei cada vegada més imprescindible i necessari". A més, assenyalen que, "en cas que les administracions supramunicipals o entitats comunitàries no subvencionin l'ampliació d'aquest servei, l'Ajuntament de Sant Cugat estableixi una partida pressupostària específica per construir unes instal·lacions semblants a les quals gaudeixen els veïns del centre de la ciutat". 

Cobertura wifi per a Santa Rosa

Per altra banda, han posat el focus en la "greu" anomalia que la residència pública de gent gran de Sant Cugat, Santa Rosa, no disposi de cobertura wifi per als seus pacients. Gestionada per l'empresa privada Mutuam, els regidors de Cs consideren que és responsabilitat de la concessionària dotar les instal·lacions d'aquest "dret fonamental" i reclamen que l'Ajuntament hi intervingui per resoldre-ho ràpidament.

Durant les comissions dels propers dies i en sessió plenària també faran el prec/denúncia perquè el consistori prengui mesures per dotar de cobertura de telèfon mòbil al barri de Can Cortés de les Planes. "No pot haver-hi un Sant Cugat de primera i un Sant Cugat de segona", critiquen demanant que es supleixin aquestes "carències". 

Defensa aferrissada als cossos de seguretat

El partit taronja ha començat la roda de premsa dedicant unes paraules de suport al conjunt de cossos policials i comerços que "han patit la bogeria d'agressions i saquejos" dels darrers dies en el marc de les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. "Nosaltres sempre estarem al costat de la policia perquè sense policia, no hi ha llei; sense llei no hi ha democràcia; i sense democràcia no hi ha llibertat d'expressió", ha remarcat contundentment el portaveu de Cs, Aldo Ciprian. 

Malgrat reconèixer que a Sant Cugat no va haver-hi "cap problema rellevant", sí que han titllat la manifestació de la setmana passada fins a la comissaria dels Mossos de Coll Favà d'"amenaçadora".