1 de 10
salut

Grifols guanya 618,5 milions d'euros el 2020, un 1,1% menys respecte a l'any anterior

Els ingressos han crescut un 4,7% impulsats pel negoci del plasma i les vendes de testos Covid

Grifols
per NacióDigital, 26 de febrer de 2021 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Grifols va guanyar 618,5 milions d'euros el 2020, un 1,1% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. La companyia atribueix la caiguda a l'impacte de la pandèmia, que va incrementar les provisions en 205 milions d'euros. Excloent aquesta partida i altres costos no recurrents, la farmacèutica catalana hauria registrat un benefici de 736,4 milions, un 6,6% més en termes interanuals, tal com ha informat aquest divendres en un comunicat.

Per altra banda, els ingressos de la companyia van créixer un 4,7%, fins als 5.340 milions. Els principals impulsors han estat la divisió Bioscience, que engloba totes les activitats relacionades amb el negoci del plasma, i la divisió Diagnostic, encarregada de vendre testos moleculars per a la detecció de la Covid-19.


La divisió Bioscience va generar ingressos per 4.243 milions d'euros el 2020, un 6,2% més en comparació a l'exercici anterior. Grifols destaca el dinamisme del mercat de les immunoglobulines a països com els Estats Units i el Canadà, així com el creixement del mercat de l'albúmina als EUA i la Xina. En paral·lel, el grup posa en relleu la contribució que han tingut nous productes sobre les vendes de la divisió.

Pel que fa a la divisió Diagnostic, els ingressos van incrementar-se un 5,8%, fins als 776 milions d'euros. El principal motor de creixement d'aquesta divisió ha estat la comercialització de la prova específica per a detectar el SARS-CoV-2, tot i que les anàlisis de donació de sang també han contribuït de forma positiva a l'augment de la facturació.


L'àrea especialitzada a oferir serveis a hospitals, en canvi, ha reduït la seva facturació un 17%, fins als 119 milions, afectada per l'alentiment d'algunes inversions i tractaments arran de la pandèmia. Finalment, la divisió Bio Supplies també va ingressar 224 milions, un 15,9% menys en termes interanuals, principalment per la finalització de certs contractes de venda de plasma a tercers.

 

Participació