Una investigació pionera de la UAB permet analitzar tumors cerebrals amb imatges 3D

Es tracta d'una recreació "altament precisa" que ajuda a visualitzar les característiques dels tumors

Imatge d'un tumor analitzat amb tecnologia en 3D
Imatge d'un tumor analitzat amb tecnologia en 3D | EP
NacióSantCugat
27 de febrer del 2021
Una investigació pionera de la Universitat Autònoma de Barcelona introdueix l'anàlisi de tumors amb imatges en 3D. Investigadors de l'Institut de Neurociències de la UAB han desenvolupat una tecnologia que permet recrear d'una forma "altament precisa" les característiques del càncer generat al cervell.

Aquest fet, obre l'oportunitat de visualitzar com està constituït el tumor per dins en tota la seva dimensió i localitzar on es troben els diferents tipus cel·lulars que el componen, segons ha informat la UAB en un comunicat.

El primer autor del treball, George Paul Cribano, ha afirmat que aporta "una informació més completa que l'anàlisi en dues dimensions que habitualment s'utilitzen en el diagnòstic neuropatològic".

En aquest sentit, la investigació ha demostrat les alteracions dels capil·lars sanguinis en els tumors i comprovar que les anomalies a les seves parets no eviten que els limfòcits -potencial defensa contra les cèl·lules tumorals- puguin accedir a l'interior. Una informació de contingut "molt rellevant per al disseny i utilització d'immunoteràpies dirigides a les cèl·lules danyades.

Tanmateix, amb aquesta tècnica es podrà distingir el tumor en dues zones: el teixit tumoral i l'estroma. En ambdues hi haurà la presència de cèl·lules immunitàries que "podria ser un factor d'ajuda a l'hora de diagnosticar i investigar noves dianes terapèutiques", ha assenyalat el coordinador de l'estudi, Carlos Barcia.