coronavirus

Així se celebrarà Sant Medir a Sant Cugat

Es manté el concert del Monestir i s'han organitzat algunes activitats com un vídeo de l'Auca de Sant Medir o una exposició fotogràfica als carrers

per NacióDigital , 28 de febrer de 2021 a les 13:00 |
Aplec de Sant Medir 2020 | Anna Mira
El 3 de març és una data important pels santcugatencs. Tradicionalment per Sant Medir es fa l'Aplec fins a l'Ermita del mateix nom, al bell mig de Collserola. L'any passat, amb els primers casos de coronavirus a casa nostra, el Grup Mediterrània van ser els banderers de la diada pel seu 25è aniversari. Enguany però, la pandèmia modifica els actes de celebració de Sant Medir i se suspèn l'Aplec. 

No obstant això, es manté el concert a l’Església del Monestir a càrrec de The Ministers of Pastime amb la interpretació de La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher. Es farà a les 21 h del dimecres, a l’església del Monestir i s’hi accedirà amb invitació, que es pot reservar aquí. A més a més, s'estrenarà el vídeo l'Auca de Sant Medir (o les faves que van florir) en primícia pel Canal YouTube de l’Ajuntament a les 10h i per les xarxes socials. Es tracta d’una animació recitada a partir de l'auca original que va fer TRAÇ (estudi de grafisme de l’artista santcugatenc Joan Tortosa) l'any 1977, amb motiu del Congrés de Cultura Catalana. 


La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, expressa que "Sant Medir és dia important i un dia que de ben segur enyorarem trobar-nos amb els nostres, passejar per la muntanya fins arribar al camp del miracle o  compartir el migdia amb amics i família en un entorn natural, ple d’activitats culturals". 

L’essència de Sant Medir també hi serà al carrer, amb una exposició de fotografies antigues de l'aplec, distribuïdes en uns cubs de gran format a la plaça d’Octavià, plaça de la Vila i plaça de Lluís Millet, des del divendres 26 de febrer fins al 8 de març. Amb tot, Madrona expressa que "esperem el 2022 poder tornar a fer un bon aplec de Sant Medir amb totes les activitats tradicionals”. El vídeo de l'Auca s'emet el 3 a les 10h al canal YouTube Ajuntament. 


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació