Concentració davant del CAP de Sant Cugat per no deixar naufragar la sanitat pública

L'acció ha estat convocada per la secció local d'Amnistia Internacional i ha rebut el suport de la Plataforma de Pensionistes i Marea Blanca

L'acte de protesta ha aplegat al voltant d'una cinquantena de persones al Parc de Can Vernet
L'acte de protesta ha aplegat al voltant d'una cinquantena de persones al Parc de Can Vernet | Cristina Gómez
Cristina Gómez / Sergi Baixas
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:01h
Nova acció per defensar la sanitat pública a Sant Cugat. Aquest dijous al migdia, prop d'una cinquantena de persones s'han concentrat al costat del Centre d'Atenció Primària (CAP) del carrer de La Mina en una acció convocada per la secció local d'Amnistia Internacional i que ha rebut el suport de la Plataforma de Pensionistes i Marea Blanca. Com que actualment, per motius pandèmics, està prohibit fer concentracions ni cap mena d'actuacions a menys de 200 metres dels centres sanitaris, els organitzadors han reubicat l'acció al Parc de Can Vernet. 

L'objectiu és lluitar i millorar el sistema sanitari públic, revertint totes les retallades que ha patit el sector durant els darrers anys, tant en material com en personal. El lema de l'acte ha estat "defensem la sanitat pública del desbordament. No podem deixar als seus professionals carregar amb el timó per evitar la deriva. Cuidem a qui ens cuida!". 

L’acte ha coincidit amb la publicació de l’Informe d’Amnistia Internacional que posa de manifest una "doble pandèmia": la Covid-19 i la gestió sanitària. L’activista i portaveu d'Amnistia Internacional de Sant Cugat i Cerdanyola, Andrea Sánchez, ha manifestat que "del 2008 al 2018 el PIB espanyol ha pujat un 8,6% mentre que el pressupost en Sanitat ha baixat un 11% i en primària un 13%" remarcant que la solució passa per dotar de més pressupost al sector.