«La Escuela de Barcelona», nou cicle de poesia de l'Associació Gabriel Ferrater

El 2 de març s'estrena el cicle amb la conferència de Carlos Barral a càrrec de Carlota Casas

Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:32h
L'Associació Gabriel Ferrater de Sant Cugat dona la benvinguda al nou cicle de poesia La Escuela de Barcelona el proper dimarts, 2 de març, en una conferència virtual a les 19 h. Carlota Casas iniciarà aquesta sèrie parlant de Carlos Barral, figura cabdal de la generació dels 50. 

El cicle pretén tractar una generació de poetes sovint marcats per la guerra civil, d'estil intimista i reflexiu, des de Gil de Biedma fins a José Agustín Goytisolo, personatges destacats de la poesia castellana contemporània. 

Barral (Barcelona, 1928 / 1989), va ser un editor, polític, poeta i escriptor català en llengua castellana. Es va llicenciar en Dret per la UB i després va impulsar l’empresa editorial de la seva família (Seix-Barral), aconseguint que esdevingués una de les més importants de l’època. Com a editor va crear premis i col·leccions que varen permetre donar a conèixer als lectors del moment els més importants corrents literaris europeus i hispanoamericans del segle XX i alhora renovar la literatura espanyola dels darrers anys del franquisme.

Per la seva banda, Casas (Barcelona, 1976) és Doctora en Filologia Catalana, és guionista i periodista, ha treballat de redactora i documentalista en diferents projectes audiovisuals a TV3 i BTV. Guionista i tertuliana del programa “De memòria” de Catalunya Ràdio, ha treballat també en la premsa escrita i el sector editorial. És autora del llibre Gabriel Ferrater i Jaume Gil de Biedma, poetes de consciència (2015, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, S.A.)