empresonament de Hasél

Prop de 150 santcugatencs s'encaren contra la comissaria dels Mossos per recriminar-los la «brutalitat policial»

Durant l'acte de protesta també s'ha cridat per l'alliberament i absolució de totes les detingudes i per la dissolució de la Brimo

per Sergi Baixas , Sant Cugat del Vallès, 23 de febrer de 2021 a les 21:20 |
La manifestació s'ha dirigit fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat | Sergi Baixas
Prop de 150 santcugatencs, convocats per més d'una vintenta d'entitats locals, han arribat fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per recriminar-los la "brutalitat policial" contra els manifestants durant les protestes arreu del país per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. 

La concentració, que ha donat el tret de sortida a la plaça d'Octavià a les 19.15 h, s'ha enfilat pel carrer de la Indústria direcció comissaria dels Mossos. Durant la marxa s'ha arribat a comptar més de 200 persones en una convocatòria fortament motivada per la detenció de tres santcugatencs durant les protestes de dissabte a Barcelona i que van ser posats en llibertat provisional. Se'ls imputa un presumpte delicte de desordres públics i hauran de comparèixer d'aquí a 15 dies davant del jutjat. 

Durant la ruta s'han cridat consignes contra les forces policials, per l'alliberament de Hasél i contra l'auge de l'extrema dreta que per primera vegada entra al Parlament de Catalunya. Els manifestants també han exigit la llibertat i absolució de tots els detinguts i empresonats per les protestes dels darrers dies arreu del territori i la dissolució de la Brimo.

Una vegada arribats a la comissaria, situada a la part alta de Coll Favà, cinc furgons dels Mossos d'Esquadra amb els parabrises coberts han marcat el límit de la marxa. Des d'allà, els manifestants han denunciat les actuacions policials del cos català i han cremat diverses fotos d'agents dels Mossos i del conseller d'Interior Miquel Sàmper. La protesta ha estat desconvocada sense haver-se produït cap incidència amb les forces de seguretat. 

 

 

Participació