VÍDEO Arcadi Oliveres: «Ja m'agradaria que en aquest planeta tan injust tothom pogués tenir un final com el meu»

L'economista i activista social envia un missatge d'agraïment a totes les persones que l'han escrit en el mur digital

Arcadi Oliveres
Arcadi Oliveres | YT
NacióSantCugat
23 de febrer del 2021
Actualitzat el 24 de febrer a les 12:08h

Un càncer de pàncrees terminal s'està emportant la vida d'Arcadi Oliveres. No obstant això, l'economista i activista social s'ho pren amb una fermesa admirable: "Jo no sé com és morir-se, de fet ningú de vosaltres ho sap, però us asseguro que tal com m'està arribant la mort en aquests moments no podria ser més feliç".

L'expresident de Justícia i Pau ha volgut enviar un missatge d'agraïment a totes les persones que l'han escrit a través del web que han habilitat els seus familiars perquè puguin fer arribar a Oliveres la seva estima, solidaritat i proximitat durant els seus últims dies.

"Per mi són moments, evidentment difícils, però també de joia", expressa el santcugatenc en un vídeo enregistrat al jardí de casa seva. "Ja m'agradaria que en aquest planeta tan injust tothom pogués tenir un final com el que estic tenint jo ara en aquest moment, i de quina manera l'estic vivint, acompanyat", apunta.

Finalment, Oliveres, que va ser nomenat fa una setmana fill predilecte de Sant Cugat, envia un missatge ple de llum: "Tinguem sempre molta empenta; mirem sempre de ser coherents; i mirem sempre de no esgotar mai mai l'esperança".

Arcadi Oliveres és un referent de la cultura de la pau i un expert en economia alternativa. Va fer la seva tesi doctoral sobre la indústria d'armament a l'estat espanyol, un dels seus àmbits de recerca crítica. El seu nom està estretament vinculat a campanyes de solidaritat, des de la que reclama destinar el  0,7% dels pressupostos en ajudes al desenvolupament o a la lluita contra el comerç d'armes. Va ser, junt amb la religiosa Teresa Forcades, un dels impulsors de Procés Constituent.