Sant Cugat compra tots els habitatges protegits a la venda per destinar-los al lloguer social

S'han destinat dos milions d'euros i és el primer any que l’empresa municipal d’habitatge aconsegueix comprar la totalitat dels pisos disponibles

Imatge d'uns pisos de Promusa a Sant Cugat
Imatge d'uns pisos de Promusa a Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
23 de febrer del 2021
L'Ajuntament, a través de Promusa, continua invertint per ampliar el parc d'habitatges de lloguer protegir per complir amb un dels eixos principals del Pla de Govern per garantir l'habitatge assequible a Sant Cugat. Així doncs, durant el 2020, el consistori ha recomprat per valor de dos milions d'euros la totalitat dels pisos protegits que estaven a la venda -11 habitatges- fent ús del dret de tanteig i retracte. És el primer any que l'empresa municipal ha pogut adquirir la totalitat d’habitatges protegits.

La tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha explicat que "disposar d’un parc públic d’habitatges de lloguer ens permet anar oferint a la ciutadania més oportunitats d’accés a un habitatge protegit". El dret de tanteig i retract és l'ús pel qual l’administració local obté el dret preferent de comprar un bé mobiliari o immobiliari abans que el propietari l'ofereixi a tercers.

Darreres adjudicacions

Promusa va adjudicar al desembre un total de 23 habitatges protegits de lloguer que havien quedat buits per finalització de contracte. Concretament 21 d’aquests habitatges són per a gent jove, 1 per a gent gran i 1 s’ha destinat a una emergència de serveis socials. Abans d’adjudicar-los, els serveis tècnics de Promusa van procedir a l’adequació i la posada a punt dels habitatges per poder-los llogar de nou amb perfecte estat de funcionament.

Per adjudicar aquests 23 habitatges, Promusa es va posar en contacte amb les primeres 160 persones apuntades a la llista de sol·licitants d’habitatge de lloguer protegit (ordenades per sorteig públic). D’aquestes, 60 van respondre a l’interès d’optar a un habitatge tot i que finalment només 42 complien les condicions per accedir a un habitatge protegit. Els habitatges es van adjudicar als 23 primers sol·licitants i, els 19 restants, es mantenen ordenats a la llista per tal que puguin accedir a futurs habitatges de lloguer que vagin quedant buits.  

Actualment, el parc total d’habitatge de lloguer que gestiona Promusa reuneix 606 pisos, entre els que són propietat de Promusa (506) i els procedents de la borsa de mediació (100).