Can Monmany torna a abraçar el seu passat vinícola

La cooperativa agroecològica l'Ortiga està rehabilitant els antics camps per poder-hi tornar a conrear

La Masia de Can Monmany, Valldoreix
La Masia de Can Monmany, Valldoreix | EMD Valldoreix
22 de febrer del 2021
La masia de Can Monmany torna a abraçar el seu passat vinícola i recuperarà les terres de conreu limítrofes per ampliar la superfície dedicada al cultiu de la vinya. La cooperativa agroecològica l’Ortiga, gestora de l’explotació agrícola de la masia més emblemàtica de Valldoreix, han iniciat fa pocs dies els treballs de rompuda per a la recuperació d’antigues feixes de conreu del mas valldoreixenc.

En concret, les tasques estan consistint en la retirada de troncs i arrels per poder llaurar la capa superficial del terreny i, d’aquesta manera, permetre que s’oxigeni la terra de nou i pugui acollir futurs cultius.

Aquesta rompuda de terres implicarà la recuperació de dues antigues parcel·les, engolides pel bosc al llarg dels anys,  amb una superfície aproximada de 15.300 metres quadrats.

Aquestes tasques, que també serviran per realitzar les franges de protecció contra incendis, formen part dels acords assolits entre la cooperativa l’Ortiga i la propietat -compartida entre l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat- en el marc del conveni d’explotació de les terres de conreu de la masia de Can Monmany.

Aquí t'expliquem la història d'aquest mas històric.