Medi ambient

Sant Cugat inicia una prova pilot de nanosensors per mesurar la contaminació de l'aire

La ciutat ha estat una de les tres localitats catalanes escollides per participar en el projecte, juntament amb l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs

per Cristina Gómez, Sant Cugat | 22 de febrer de 2021 a les 13:19 |
Una de les bicicletes amb el nanosensor instal·lat que s'utilitzarà per la prova pilot. | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport de l'Ajuntament de Sant Cugat, José Gallardo, ha presentat aquest matí 22 de febrer, juntament amb la Tècnica del Servei d’Emergència Climàtica i Educació Ambiental de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Elena Veza, la prova pilot de nanosensors per mesurar la qualitat de l’aire a la ciutat.

A través d’uns dispositius instal·lats en bicicletes i persones, sis voluntaris es mouran en la seva rutina diària per la ciutat per comprovar el grau de contaminació i la qualitat de l’aire. Dos sensors fixes, situats al Parc de Sant Francesc i a la Rambla del Celler permetran coordinar-se amb els sensors en moviment.

 

Presentació de la prova pilot de nanosensors per mesurar la qualitat de l'aire a Sant Cugat Foto: Cristina Gómez


El regidor de Serveis Urbans ha destacat que "les dades que ens proporcionin els sensors ens ajudaran a prendre les mesures necessàries per reduir la contaminació”. Gallardo ha afegit que el projecte, juntament amb l’ordenança de baixes emissions que Sant Cugat està a punt d’aprovar “farà que es redueixin les emissions de cara a finals d’any”.Sant Cugat ha estat una de les tres ciutats catalanes, juntament l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, escollides per participar en el projecte d’àmbit europeu Interreg SUDOE NanoSen AQM, que entra en funcionament avui dia 22 i acaba el 17 de març. Veza ha destacat la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i ha recalcat la importància d’aquest projecte, “que ja es va presentar el passat mes de setembre durant la setmana de la mobilitat” a Sant Cugat.


 

Participació