La Xesca inaugura un nou casal okupat al servei del jovent de Sant Cugat

El nou espai s'ubica a l'edifici número 6 del carrer de Borrell, a uns 200 metres de l'antic casal

Imatge del nou casal que acollirà el projecte social de La Xesca
Imatge del nou casal que acollirà el projecte social de La Xesca | Arran Sant Cugat
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:46h
"Sant Cugat presenta un nou espai alliberat". Amb aquestes paraules els joves de la Xesca han inaugurat aquest dissabte 20 de febrer un nou casal per donar continuïtat a l'activitat que es duia a terme al número 66 de l'avinguda de Cerdanyola; gairebé un any després de ser "desallotjats encobertament" per l'Ajuntament per tal de garantir la seguretat de l'immoble i evitar el risc de despreniments. 

Així doncs, el nou casal okupat ubicat a l'edifici número 6 del carrer de Borrell - a uns 200 metres de l'antic casal- continuarà l'estela de la Xesca per dotar d'espai a projectes i col·lectius de la ciutat que no en tenen i posar-lo al servei del jovent santcugatenc. Durant els darrers anys, aquest col·lectiu ha organitzat diverses xerrades, tallers d'autodefensa, concerts i classes de ioga, entre d'altres. "En definitiva, més de quatre anys d'autogestió i alternatives a la privatització i al model d'oci que ens expulsa de Sant Cugat", exclamen. "Un model d'oci consumista, masclista i alienant que no té en compte les nostres vides", han lamentat. 

Davant d'aquest escenari, els joves activistes expliquen que han apostat per "alliberar" un local que portava anys buit, "servint només per a l'especulació immobiliària", i posar-lo a disposició dels joves del barri. "Mentre hi hagi espais buits i persones al carrer; mentre hi hagi gent que s'enriqueix i s'aprofita de la nostra misèria; i ens continuïn expulsant fora de casa; nosaltres seguirem donant resposta", alerten. 

"Ja fa temps que diem que la Xesca són més de quatre parets, i avui ho tornem a demostrar. Després d'un any sense espai on el projecte no s'ha aturat, tornem a obrir les portes", celebren. Davant d'aquest anunci, els activistes conviden al jovent de la ciutat a participar, conèixer i continuar desenvolupant plegats el projecte social del casal.