Valldoreix trasllada el seu suport al raper Pablo Hasél

La moció reivindica el compromís de la Vila amb la llibertat d'opinió i d'expressió i en defensa dels drets fonamentals de la ciutadania

18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:24h
Pablo Hasél, detingut a la Universitat de Lleida
Pablo Hasél, detingut a la Universitat de Lleida | ACN
A través d'una moció d'urgència, l'EMD ha traslladat el seu suport al raper Pablo Hasél durant el ple ordinari del mes de febrer arran del seu empresonament aquest passat dilluns. El text, al qual s'han sumat ERC, CUP i Junts, mostra el compromís de Valldoreix amb la llibertat d'opinió i d'expressió i en defensa dels drets fonamentals de la ciutadania i insta al Codi Penal a protegir aquestes llibertats "en lloc de sancionar-les". 

"El sistema judicial espanyol ha perdut tota legitimitat", ha subratllat el vocal republicà Lluc Cahís. "Ens trobem davant d'una causa general per tal de defensar a tot cost el règim del 78", ha insistit. En la mateixa línia s'ha pronunciat el vocal cupaire Ferran Margineda que ha qualificat la detenció d'"empresonament polític", reflexionant sobre el dret que "es pugui dir el què es vulgui malgrat no agradi". 

Per altra banda, la vocal Sussana Casta ha defensat que Espanya és una "democràcia plena" i que el cantant lleidatà ha estat condemnat per una acumulació de delictes i antecedents. La socialista també ha carregat contra els aldarulls que l'empresonament ha provocat. Uns fets que també ha denunciat la vocal de Cs, Ana Cano, que ha insistit en que l'"odi i la violència no tenen empara dintre de la llibertat d'expressió".