Sant Cugat tindrà un monument d'homenatge a les víctimes de la Covid-19

Se situarà en un espai "tranquil i recollit" del Parc Central

Parc Central de Sant Cugat.
Parc Central de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
Redacció
18 de febrer del 2021
L’Ajuntament de Sant Cugat estudia fer un monument d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 al Parc Central. El projecte, que es troba encara en fase inicial, s’ha debatut en els dos últims Consells de Ciutat del passat 1 i 16 de febrer. Segons ha informat el regidor de Participació, Marc Simarro, fins ara s’han recollit només alguns dels aspectes compartits.

A través d’aquest monument d’homenatge es vol "representar el conjunt de la població" de Sant Cugat i vol fomentar els artistes locals i les dones escultores, ja que seran els encarregats de materialitzar el monument. S’ubicarà en un espai "tranquil i recollit, de dol i de memòria en un entorn íntim", ha informat Simarro durant el Consell de Ciutat.

També s'ha explicat que el monument incorporarà elements naturals i relacionats amb l’entorn, com ara arbres, plantes o flors, i serà una "escultura pública feta d’un material sòlid o petri perquè sigui permanent en el temps". A més, es pretenen dur a terme accions simultànies en altres espais per tal que siguin petites rèpliques que s’identifiquin amb el monument del Parc Central.