Els Drets Humans, la temàtica del cicle d'hivern d'«Enraonar 2021»

Totes les activitats s'emetran a través dels canals de youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat i 'Cugat Mèdia'

NacióSantCugat
17 de febrer del 2021
Sant Cugat dona la benvinguda al nou cicle d'hivern del programa de pensament, reflexió i interacció social Enraonar 2021. Amb el títol Ens prenem els Drets Humans seriosament?, aquesta 4a edició, del 22 de febrer al 29 de març, anirà a càrrec de David Bondia Garcia, patró de la fundació Solidaritat UB, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i professor de Dret internacional de la UB.

El cicle constarà de nou conferències que abordaran la situació actual de drets i llibertats de les persones des de l'òptica del feminisme, la religió, el periodisme o la praxi judicial. Sis d'aquestes seran d'àmbit generalista i tres d'àmbit local. A més, s'inclouran dues activitats paral·leles per incidir en els drets fonamentals inherents a les persones. Totes les sessions es faran a les 19 h i s'emetran per streaming a través del canal de youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat i de Cugat Mèdia

Conferències amb visió generalista
 
- Dimarts, 23 de febrer: sense drets humans no hi haurà reconstrucció social. La Covid-19 pot ser una oportunitat per seguir avançant en Drets Humans? (a càrrec de David Bondia)
- Dilluns, 1 de març: Com exigir els nostres drets a les Administracions Públiques? (a càrrec de Jaume Saura)
- Dilluns, 8 de març: Els Drets Humans des de la perspectiva feminista (a càrrec de Laia Serra)
- Dilluns, 15 de març: Migracions i Drets Humans (a càrrec d'Estel·la Pareja)
- Dilluns, 22 de març: Són responsables els mitjans de comunicació de la protecció dels Drets Humans? (a càrrec d'Isabel Galí)
- Dilluns, 29 de març: Drets Humans i els porcediments judicials. Perversions dels sistema (a càrrec de Joan Queralt)

Conferències sobre ciutat i Drets Humans

- Dijous, 4 de març: Defensa en proximitat dels drets de les persones (a càrrec de Ramon Palacio i Eva d'Abellan)
- Dijous, 11 de març: Cultura d'acollida: refugi i protecció de defensores de drets humans (debat moderat per Arantza Diez)
- Dijous, 18 de març: Dret a la diversitat religiosa i conviccional i cohesió social (a càrrec de Francesc Torradeflot i Clara Fons)

Actvitats paral·leles

- Del 27 de febrer al 2 de maig: Bitter sweet soft (exposició del fotògraf santcugatenc Bernal Milla a la rambla del Celler) i Encara hi ha algú al bosc (obra de teatre escrita per Anna Maria Ricart i dirigida per Joan Arqué al Teatre-Auditori de Sant Cugat)