VÍDEO Joan Maragall, la primera escola de Sant Cugat en declarar l'Emergència Climàtica

El centre educatiu convida a la resta de ciutadania a sumar-s'hi al repte de reduir al màxim els residus

L’escola Joan Maragall ha declarat l’Emergència Climàtica, sent la primera escola de Sant Cugat en assumir aquest compromís amb el planeta
L’escola Joan Maragall ha declarat l’Emergència Climàtica, sent la primera escola de Sant Cugat en assumir aquest compromís amb el planeta | Cedida
NacióSantCugat
16 de febrer del 2021


El Joan Maragall fa una passa endavant en la lluita per la sostenibilitat i es compromet amb "el canvi que el planeta necessita". El centre educatiu públic de Sant Cugat ha publicat un vídeo on expliquen que l'escola ha declarat l'Emergència Climàtica i anima a la resta d'escoles de la ciutat ha sumar-se a aquesta iniciativa per lluitar plegats contra el canvi climàtic. 

Un projecte desenvolupat des de la comissió de sostenibilitat de l'AFA que suma tota la comunitat educativa amb l'objectiu de reduir els residus que produïm cada dia. "Hem reduït tovalloletes, hem eliminat dosificadors de sabó, establert un nou programa per reutilitzar els llençolets de P3, ampliat el parc de bicicletes del patí i organitzat diverses xerrades de conscienciació", relaten els mateixos alumnes. 

Des de l'AFA assenyalen que els centres educatius "poden i han de ser els grans protagonistes del canvi de model i en la ruptura amb inèrcies de malbaratament". "Els principals objectius globals de la carrera contra la crisi climàtica estan presents en la vida escolar, com ara renaturalitzar els espais, reduir els residus d’un sol ús, impulsar una mobilitat més sostenible, reduir el consum energètic o triar un model d’alimentació basada en aliments vegetals, locals i de temporada", sentencien.

Així doncs, el Joan Maragall s'ha convertit amb el primer centre de Sant Cugat en declarar l'Emergència Climàtica per "assegurar el futur dels infants, afegint la sostenibilitat a la cooperació i la inclusió com a valors del seu projecte educatiu".