1
coronavirus

Les escoles de Sant Cugat introdueixen el Multiesport Bombolla per adaptar-se a la pandèmia

Les activitats s'adreçen als grups bombolla i s'adapten a l'etapa evolutiva de cada infant

per NacióSantCugat , Sant Cugat, 16 de febrer de 2021 a les 14:00 |
Extraescolars al pati de l'escola. | Ajuntament de Sant Cugat
L’Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat a través de l’OMET i conjuntament amb les escoles i les AFES, el Multiesport Bombolla, aquest dilluns 15 de febrer. Es tracta d’una activitat multiesportiva pensada per substituir les activitats extraescolars habituals mentre durin les restriccions del Procicat. La proposta ha tingut una àmplia acceptació per part dels centres educatius i les inscripcions ja gairebé superen els 500 nens i nenes.

L’activitat, adreçada als grups classe i bombolla de cada escola des de P3 fins a 6è, inclou continguts adaptats a cada etapa evolutiva dels infants. Aquests realitzen totes les activitats amb mascareta i al pati de la seva escola, seguint les mesures de seguretat pertinents. Un cop la situació torni a la normalitat, es recuperaran les activitats extraescolars habituals.


Per als infants de P5 i 1r de Primària, l’OMET ha centrat els continguts en el treball d’iniciació esportiva, la coordinació motriu, el descobriment dels cos i de les formes jugades, a més de millorar la motricitat fina i gruixuda i treballar els hàbits i valors mitjançant jocs tradicionals, cooperatius, circuits i expressió corporal, entre d’altres.

Per a 2n de Primària la idea és introduir els infants a l’esport i a les percepcions espacials i temporals mantenint encara els jocs, els hàbits i valors. Treballaran l’atletisme, l’handbol i el bàsquet en dues o tres sessions per a cadascun en què s’introduiran a l’esport, practicaran les habilitats bàsiques d’aquest i més tard organitzaran competicions reduïdes i adaptades a les necessitats del grup.


A 3r i 4t de Primària dedicaran dues o tres sessions a cada esport acostant-se a la pràctica esportiva real d’aquest i potenciant les capacitats perceptivomotrius, el to postural, l’equilibri i la coordinació. S’introduiran esports com el tenis, el bàdminton i el voleibol. Per a 5è i 6è de Primària, les sessions esportives ja seran reals o semi reals. Aprendran la normativa bàsica de cada esport i l’aplicaran treballant els valors i la companyonia. A més, treballaran capacitats com la força, la resistència, la velocitat i la flexibilitat. Per a aquests grups s’inclourà la pràctica de l’hoquei, el pitxi i el beisbol.

 

Participació