ple municipal

Sant Cugat reclama a l'estat espanyol ajudes directes pels sectors més afectats

El PSC lamenta queJunts qüestioni la gestió de govern i demana tornar a la política "constructiva i de consens"

per Anna Mira , Sant Cugat , 16 de febrer de 2021 a les 13:20 |
Ajuntament de Sant Cugat. | Roger Navarro
El ple municipal de Sant Cugat d'aquest mes de febrer ha aprovat la moció presentada per Junts on es demanen ajudes directes a l'estat espanyol per aquells sectors econòmics més afectats per la crisi sorgida de la pandèmia. Una moció que ha rebut els vots a favor de Junts i ERC, l'abstenció de la CUP i la negativa de Cs i el PSC.

El regidor de Junts, Albert Salarich, considera que l'estat espanyol, a diferència d'altres països europeus ha apostat per una "estratègia de diferir i ajornar". Precisament, les acusacions creuades entre el PSC i Junts han estat a l'epicentre del debat, una vegada més. En aquest sentit, la responsable de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha acusat el partit de Carmela Fortuny de "seguir una línia de crítica destructiva que porta a un camí sense sortida". "Ja n'hi ha prou de fer veure que no hi era i de depurar responsabilitats on governen com a la Generalitat", ha etzibat Vila qui ha criticat que fan veure que "vostès no tenen res a veure amb la gestió de res". "Tornem a la política constructiva del consens i l'acord i centrem-nos en la ciutat", ha demanat Vila.


Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Francesc Duch, ha considerat que "el dia que no depenguem de Madrid podríem fer-ho millor". Segons Duch, "han arribat les ajudes però tard i malament" i ha fet una bona valoració de la gestió feta pel seu partit a la Generalitat.

L'abstenció de la CUP s'ha fet perquè segons el seu regidor, Marco Simarro, calen ajudes econòmiques, però també una "reforma estructural per fer front a les conseqüències de la pandèmia". Les ajudes a fons perdut no seran suficients "calen lleis que protegeixin als que menys té".


Des del partit taronja, la regidora Múnia Fernández, ha acusat als independentistes de malgastar diners amb la República Digital en lloc d'invertir-los en els sectors més afectats per la crisi del coronavirus.

 

Participació