1
Treball

Una vuitantena d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat reclamen una compensació «per l'abús al qual estem sotmesos»

Els treballadors denuncien que porten anys en "frau de llei" encadenant contractes de temporalitat

per NacióSantCugat , Sant Cugat , 15 de febrer de 2021 a les 18:18 |
Imatge de la protesta d'aquest vespre davant de l'Ajuntament | Sergi Baixas
Una vuitantena d'interins de Sant Cugat tornen a posar el crit al cel. Coincidint amb el primer aniversari de la trobada a Madrid, el conjunt d'Interins i laborals en frau de l'Ajuntament vallesà s'han sumat a les movilitzacions estatals convocades per la tarda d'aquest dilluns 15 de febrer i reivindicar la fixesa i denuncia de l'abús de la temporalitat que pateix el col·lectiu. 

En declaracions a NacióSantCugat, la plataforma explica que fa aproximadament tres mesos van rebre el "compromís de paraula" del govern local per no obrir nous processos selectius que amenaçarien les seves posicions laborals, però que des d'aleshores no s'ha avançat res per regular la seva situació. "Continuem en stand by. Les administracions, tant estatals com nacionals, tiren piloten fores", lamenta una afectada que reconeix la complexitat de l'assumpte però reclama posar-s'hi a sobre urgentment per mirar de trobar una solució. 


Amb aquesta acció, una vegada més, reclamen a les administracions públiques de tot l’Estat que compleixin la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), del passat 19 de març de 2020, i que es faci fixe a tot el personal interí i laboral temporal que treballa en "frau de llei" en el conjunt de totes les administracions afectades.

Volen reclamar una solució justa per als 800.000 treballadors i treballadores temporals que hi ha a les administracions d’arreu de l’estat. A l’Ajuntament de Sant Cugat, un 60% dels treballadors -més de 450- tenen un nomenament o un contracte temporal des de fa molts anys. Per això reclamen insistentment durant més d'un any una solució per donar estabilitat a aquests treballadors públics que, tal com ha dictaminat la justícia europea (sentència TSJE 19 març 2020), pateixen un frau de llei en la seva relació contractual amb l’administració.El passat 28 de gener, la Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC) ja va dur a terme una mobilització pels carrers de Barcelona en què hi ha haver representació santcugatenca. Prop d'una quarantena de treballadors de l'Ajuntament es van afegir a la caravana de vehicles per lluitar contra la precarietat i reclamar la fixesa temporal a l'administració pública (personal interí i laboral temporal). 

 

Participació